SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelliler meclisinin ABD'li konuğu

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi, çeşitli ziyaretler için Bursa’ya gelen ABD Hawaii Eyalet Hükümeti Temsilcisi Barbara Fischlowitz-Leo

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi, çeşitli ziyaretler için Bursa’ya gelen ABD Hawaii Eyalet Hükümeti Temsilcisi Barbara Fischlowitz-Leong’u ağırlayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


Bursa Kent Konseyi (BKK) ofislerinde Engelliler Meclisi tarafından yapılan haftalık toplantıya Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, ABD Hawaii Eyalet Hükümeti Temsilcisi Barbara Fischlowitz-Leong, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ve üyeler katıldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi’nin Türkiye’ye ve dünyaya örnek çalışmalar yaptığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanı Recep Altepe’nin destek ve katkılarıyla Türkiye’nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olduklarını belirten Semih Pala, “Bir Bursa markası olarak meclislerimiz, çalışma gruplarımız ve gönüllülerimizle birlikte 45 ayda 5000 faaliyet yaptık. Engelliler Meclisi tarafından yürütülen ‘Altın Kapak Sandalye’ye projesi kapsamında bu zamana kadar 60 adet akülü sandalye dağıttık. Engelsiz Nağmeler’ projesi ile de engelli kardeşlerimiz ve gençler ortaya sanatsal bir ürün koyuyor. Engelli kardeşlerimizi hayatla buluşturuyoruz. Engelli insanları engelsizleştiriyoruz” dedi.
Barbara Fischlowitz-Leong ise Bursa Kent Konseyi’nin yapısının ilgisini çektiğini söyledi. Halkın yönetime katılmasını, söz sahibi olmasını sağlayan Kent Konseyi’nin çok organize bir kurum olduğunu belirten Leong, yapılan çalışmalara ve sahip olunan yapıya hayran kaldığını ifade etti. Leong, Kent Konseyi gibi sivil toplum kurumlarının her şehirde ve ülkede bulunması gerektiğini dile getirdi.
Çalışmalar hakkında yabancı konuğa bilgi veren İbrahim Sönmez, geliştirdikleri projeleri ve engellilerin sosyal hayata daha fazla katılmaları için yaptıkları faaliyetleri anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.