SON DAKİKA
Hava Durumu

Engellilere 'Trafik ve güvenlik' bilgilendirmesi

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen “Engellilerin trafikte yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları” konulu seminer

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2013 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen “Engellilerin trafikte yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları” konulu seminerde, polis memurları vatandaşların sorularını cevapladı. 


Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılan seminere, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden Süleyman Kutay ve Cüneyt Meram konuşmacı olarak katıldı. Engellilerin ve ailelerinin trafikte yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği toplantıda, Süleyman Kutay uygulamaya geçecek yeni yaptırımlar hakkında bilgi verdi. Yaya geçitlerine kameralar yerleştirileceğini söyleyen Kutay, “Yaya geçidinde bir vatandaş varken, emniyet şeridini geçen bir araç anında tespit edilecek. Kamerayla fotoğrafı çekilerek plakaya ceza kesilecek. Engelliler için ayrılmış otoparklara park eden sürücülere cezai işlem yapılacak. Öte yandan engelli vatandaşlarımız için ‘Otopark Kartı’ uygulaması başlatıldı. Engelli bireylerimizin bu kartlar için BUTTİM’deki merkezimize başvurması gerekiyor” diye konuştu.
Çocuklara ve engellilere trafik kurallarının iyi öğretilebilmesi, araç eğitimi verilebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yer tahsisinin yapıldığını hatırlatan Kutay, ilerideki bir toplantıya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın da katılacağını söyledi.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, engellilerin gündelik hayatta en çok trafikte sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. İl Emniyet Müdürlüğü’yle ortaklaşa yaptıkları seminerle üyelerini bilgilendirdiklerini belirten Sönmez, “Engelli bireyleri ve Emniyet Müdürlüğü personelini buluşturarak karşılıklı görüşmelerini sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız trafikte yaşadığı sıkıntıları ve önerilerini dile getirme fırsatı buldu. Yetkililere, özellikle engelliler için ayrılan otopark alanlarının ihlalinden bahsedildi. Rampaların önlerine araç park edilmesinin sıkıntı oluşturduğu anlatıldı. Emniyet personelimiz de soruları cevaplandırdı. Engelliler Meclisi olarak üyelerimizi güncel konularda bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.