SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'a yönelik o Tweet'e 5 yıl hapis!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingi öncesi attığı tweet yüzünden 3 gün tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan özel g

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2014 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'a yönelik o Tweet'e 5 yıl hapis!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingi öncesi attığı tweet yüzünden 3 gün tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan özel güvenlikçi hakkında 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili 18 Temmuz’daki Bursa mitinginden bir gün önce, "Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor. İşini görün" şeklindeki tweet ortalığı karıştırdı. Sosyal medyayı geren tweetle ilgili polis alarma geçti. Aynı gün gerçekleştirilen operasyonla bir firmada özel güvenlikçi olarak çalışan 42 yaşındaki K.K. gözaltına alındı. Poliste verdiği ifadesinde, “Mesajı ben yazdım. Telefonum eskiydi. Yazdıklarımı hatırlamıyorum” dedi. Zanlı K.K., sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, “suç işlemeye alenen tahrik ve silahlı tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu düzenlediği mitinginden sonraki ilk iş gününde şüpheli K.K.’nın CMK’dan atanan avukatı Emre Pınar, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle gerekli Yargıtay kararlarını da örnek göstererek tutuklamaya itiraz etti. 3 gün tutuklu kaldıktan sonra yeni kurulan Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla özgürlüğüne kavuşan K.K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarını Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Sezer, şüpheli K.K. hakkında, "suç işlemeye alenen tahrik" suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Ayrıca savcı Sezer, şüpheli K.K. hakkında "silahlı tehdit" suçundan ek takipsizlik kararı verdi.
Şüpheli K.K., önümüzdeki günlerde Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.