SON DAKİKA
Hava Durumu

Ertuğrulgazi-Kaplıkaya kentsel dönüşüme hazırlanıyor

 Yıldırım Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırladığı projenin çalışmalarını ve hak edişleri tamamladı. Uzlaşm

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ertuğrulgazi-Kaplıkaya kentsel dönüşüme hazırlanıyor
 Yıldırım Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırladığı projenin çalışmalarını ve hak edişleri tamamladı. Uzlaşma görüşmeleri 12 ve 13 Ocak tarihlerinde yapılacak. 

Plansız yapılaşma ile anılan ilçenin çehresini kentsel dönüşümle değiştirecek olan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli ayaklarından birini de Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahallelerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 341 bin 100 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek. Proje çalışmaları ve hak sahipliği hak edişlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlıyor.

Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya’da kentsel dönüşümün tüm detaylarını titizlikle çalışarak tamamladıklarını söyleyen Edebali, “Dönüşüm projelerimizin felsefesini, insan ve vizyon odaklı kentsel gelişme, çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm ile planlama ve altyapı ilişki sistemi gibi unsurlar oluşturuyor. İnsanlarımızın bütün beklentilerine cevap verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar insanları da dönüştüren, altyapı meseleleri çözüme kavuşturulmuş ideal şehir oluşturuyoruz” dedi.

Bölgede hayata geçirilmeye hazırlanılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak uzlaşma görüşmeleri hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm bir fedakârlık işidir. Herkesin fedakârlık göstermesi gerektiği kentsel dönüşüm, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için yapılması gereken bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Bu alanda yaşayan vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Ayrıca insanlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz. Gönüllülük esasına uygun gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm sayesinde modern yapıların yanı sıra mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı ön planda tutan projelerle Yıldırım’a yükselen bir değer kazandıracağız” ifadelerini kullandı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.