SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski ihtişamına kavuştu

Bir süre tahıl deposu olarak kullanılan ve uzun süredir atıl halde bulunan "Taş Mektep" Bursa Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çal

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir süre tahıl deposu olarak kullanılan ve uzun süredir atıl halde bulunan "Taş Mektep" Bursa Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile eski ihtişamına kavuştu. 


Devecikonağı Köyü'nde incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput'a, Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan eşlik etti. Bursa Valiliği tarafından emlak vergisi fonundan eski eserlerin restorasyonu amacıyla 1 milyon 100 bin TL ödenekle gerçekleştirilen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, Taş Mektep yeniden günümüze kazandırıldı.
Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Yaklaşık 90 yıllık bir bina. Atalarımızın bir bina yaparken ne kadar hassasiyet gösterdiklerini, ciddiyetle ve titizlikle çalışma yaptıklarının çok güzel bir örneğini görüyoruz. Yıllarca köy konağı, ilkokul olarak kullanılan bina, asaletiyle, zarafetiyle, estetiğiyle Bursa'mıza yakışıyor ama 1974'ten buyana yıkık ve virane durumdaydı. 40 yıldır ölüme terk edilen binayı valilik olarak emlak vergisi fonundan eski eserlerin restorasyonu amacıyla ele aldık. 1 milyon 100 bin TL para harcamak suretiyle binanın restorasyonunu tamamladık. Bina kullanıma hazır hale gelmiştir. Binanın yapılmış olması güzel ama bir fonksiyon vererek bölgemizin ve öncelikle Deveceğikonağı Köyü'müzün istifade edeceği hizmete dönüştürmek için ilgili arkadaşlarımızla bir proje çalışması yapıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.