SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski stadyum meydan olacak

Altıparmak'a Bursa'nın en büyük meydanını yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmaları devam ed

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altıparmak'a Bursa'nın en büyük meydanını yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmaları devam eden 45 bin kişilik Bursa Büyükşehir Stadyumu tamamlanır tamamlanmaz şehir merkezinde bulunan eski stadyumun yıkılacağını ve açığa çıkacak alanın kurulacak meydana dahil edileceğini açıkladı. 


Başkan Altepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz ile İl Başkanı Metin Çelik ve il yöneticilerini ağırladı. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'nın da katıldığı ziyarette Başkan Altepe, şehir merkezinde bulunan Bursaspor Stadyumu'nun geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı.
Altıparmak'a Bursa'nın en büyük meydanını yapacaklarını belirten Başkan Altepe, bu bölgede kalan Bursaspor Stadyumu'nun yıkılacağını ve açığa çıkacak alanın planlanan meydana dahil edileceğini söyledi. Bursaspor Stadyumu'nun eski görüntüsüyle kente yakışmadığını, Bursa'nın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak yeni ve modern stadyuma ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Altepe, bu nedenle Bursa Büyükşehir Stadyumu'nu inşa çalışmalarını başlattıklarını anlattı. İzmir Yolu'na paralel olarak Acemler Kavşağı civarına yapılan stadyumun 45 bin kişilik kapasitesi ve yüksek teknolojisiyle Türkiye'nin en iyi, dünyanın da sayılı yapılarından biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, yüzde 90 oranında tamamlanan çalışmaların gelecek yaz aylarında tamamen sona ereceğini ifade etti. Yeni stadyum hizmete alınır alınmaz harekete geçeceklerini ve eski stadyumu yıkarak meydana dahil edeceklerini belirten Başkan Altepe, "Stadyumun yerinin değiştirilmesinin temel hedeflerinden biri de buydu. Yani eski stadyumun yıkılması ve açığa çıkacak alanın yapılacak meydana dahil edilmesiydi. Çünkü Bursa'nın her şeyden önce meydana ihtiyacı var. Bu şehirde etkinlikler, şenlikler ve festivaller hala sokaklarda yapılıyor. Dolayısıyla önceliğimiz meydan. İnşallah Altıparmak'ta, dünyaya örnek olacak Bursa'nın en büyük meydanını inşa edeceğiz" dedi.
CHP'li konuklarına Bursa için yaptıkları yatırım ve hizmetlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Altepe, parti ayrımı gözetmeksizin Bursa için çalıştıklarını, kentin Türkiye'de ve dünyada marka kent olması, zenginliklerinin hak ettiği değeri bulması için gece-gündüz gayret gösterdiklerini ifade etti. Yıllardan beri Bursa için dillendirilen fakat bir türlü yapılamayan icraatları bu dönem hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "10 yaşından itibaren Kapalıçarşı'da çalışmaya başladım. 10 yıl da siyasette muhalefet sözcülüğü yaptım. Çocukluğumdan beri duyuyorum. İşte 'Çarşının üzerine örtüler gerilecek, Kamberler kalkacak, Ördekli restore edilecek' diye. Bunlar hep söylendi ama hiçbir zaman belediyelerin gündeminde olmadı. Ne zaman göreve geldik, Bursa'nın yıllardan beri dillendirdiği çalışmaları gündemimize alarak bir bir hayata geçirdik. Kapalıçarşı'yı yağmurdan, kardan ve çamurdan koruyan modern çatılarla kapladık. Kamberler bölgesini tamamen dönüştürdük ve alanı park yaptık. Yine Ördekli Hamamı'yla birlikte onlarca tarihi eseri restore ederek şehrin kültür sanat gündemine aldık" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.