SON DAKİKA
Hava Durumu

'Esnaf Türkyılmaz'dan öcü gibi korkuyor'

Alpaslan YILDIZ Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, Belediye Başkanı Hayri Türky

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Esnaf Türkyılmaz'dan öcü gibi korkuyor'
Alpaslan YILDIZ
Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz için açtı ağzını yumdu gözünü. Esnafın Türkyılmaz’dan öcü gibi korktuğunu anlatan Usta, 4 yılda ilçedeki esnafın adeta perişan olduğunu savundu.
Mudanya Esnaf Odası’nda düzenlenen basın toplantısında ilçede yaşanan sıkıntılar ve esnafa yönelik uygulamalara isyan eden Oda Başkanı Emir Ali Usta, “Esnafımız beni yolda çeviriyor. Büyük sıkıntılar var. Basın açıklaması yapmamı istiyor. Bende beraber yapalım dedim. Ancak esnafımız Hayri Türkyılmaz’dan öcü gibi korkuyor. O nedenle katılamıyorlar” dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın esnafa personel göndererek araştırma yaptırdığını başkanı beğenmiyorum diyen esnaflara zabıtayı göndererek ceza yazdığını ileri süren Usta, adeta bir korku imparatorluğu kurulduğunu savundu.
TÜRKYILMAZ NEDEN BUGÜNÜ BEKLEDİ?
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sahil düzenlemesinin iki firma arasında mahkemelik olması nedeniyle 3 yılı aşkın süre Mudanya’nın büyük sıkıntı çektiğini anlatan Usta, “biz tam bitti derken temmuz ayının ortasında Mudanya Belediyesi, binasının önündeki  yolu kazmaya başladı. Parke taşı döşemek üzere ara sokaklar da dahil olunca tam bir şantiyeye döndü. Buradaki esnafımız çok mağdur ediliyor. Haftasonu Mudanya’ya 255 bin araç girmiş. Zaten trafik yoğun bir de Mudanya Belediyesi’nin bu uygulamaları üstüne gelince Marmaris’le Bodrum’la yarışacak olan Mudanya’ya insanlar adeta gelmesinler diyoruz. Hayri Türkyılmaz 4,5 yıldır işbaşında. Neden bugüne kadar yapmadı da bugün yaparak esnafımızı mağdur ediyor?
SAHİL PANAYIRA DÖNDÜ
Mudanya Sahili’nin işgaller ve işportacılar nedeniyle adeta panayıra döndüğünü, çıfıtçısından çekirdekçisine onlarca seyyarın vergisiz sahile yayıldığıın bununda esnafı mağdur ettiğini vurguladı. Bu işe bir çare bulunması gerektiğini aksi halde sahilde yürüyemeyen insanların Mudanya’ya gelmeyeceğini anlatan Usta, Büyükşehir Belediyesi’nin bu işe bir çözüm üretmesini istedi.

MİNİ ÇARŞILAR PERİŞAN

Mudanya’da iki mini çarşı olduğunu bunlardan birinin belediye tarafından yıkılıp yeniden yapıldığını ancak sahiplerine teslim edilmediği için mahkeme kararı ile çarşının şu an kapalı olduğunu, yeni yapılan çarşıda ise esnafın durumunun içler acısı olduğunu kaydetti. Yine Mudanya Mütareke Meydanı’ndaki çalışmanın zamanlamasının da doğru olmadığını alt caddedeki esnafın ruhsat sorununun yıllardır çözümlenemediğini dile getiren Usta, esnafın korktuğu için Başkan Türkyılmaz’a tepki vermediğini vurguladı.
“30 YILDA YAPILMAYANI YAPTI ESNAFI PERİŞAN ETTİ”
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “30 yılda yapılamayanı yaptım” diyerek gezdiğini ve bir konuda çok haklı olduğunu anlatan Usta, “Doğru söylüyor sn 30 yılda hiçbir belediye döneminde olmadığı oranda esnafların tam 7 bin 872 hesabına haciz kondu. 575 dükkan mühürlendi. Bunlar geçen yılın sonundaki rakamlar. 4 yıl içinde 4 trilyon 822 bin 449 lira ceza yazılmış. Bu rekor. Hiçbir belediye başkanı döneminde bu zulüm yapılmadı” dedi.

Baykan Türkyılmaz’ın seçim telaşı içinde Temmuz ayında yolları kazdığını, hem vatandaşa hem esnafa eziyet ettiğini dile getiren Usta, “Temmuz ayında yol kazılmaz parke döşenmez” ifadelerini kullandı.

Usta, 9 ay sonra gelecek yeni belediye başkanı ve yönetiminin bu başkanla ilgili gerekeni yapacağından da şüphesi olmadığını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.