SON DAKİKA
Hava Durumu

Evliliğe kursla hazırlık

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile birlikte ‘evliliğe hazırlık ve aile danışmanlığı' kursunu ziyaret etti. Aktaş, top

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile birlikte ‘evliliğe hazırlık ve aile danışmanlığı' kursunu ziyaret etti. Aktaş, toplumun en önemli mihenk taşının aile olduğunu kaydetti.
Evlilik okulunun dersine katılan Aktaş çifti, Başarıyı Artırma Merkezi (BAM) Başkanı Sebahat Atalay’ın anlattığı dersi dinledi. Aktaş, çocuk ve ailede olmazsa olmaz şartın karşılıklı anlayış, güven ile eş ve çocuklar arası iletişim olduğunu söyledi. Belediye olarak aile hayatına büyük önem verdiklerini belirten Aktaş, daha önce 2 farklı evlilik okulu açtıklarını dile getirdi. Aktaş, “1 ay sürecek olan evlilik okulu adı altında yeni kurs açtık. Bu kursu mutlu bir evlilik ve huzurlu bir ile hayatı için, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Başarıyı Artırma Merkezi işbirliği ile hayata geçirdik. Kursumuz pazartesi ve cuma günü olmak üzere haftada iki gün verilmektedir. Kursa şu anda bekar, nişanlı ve evli çiftlerden oluşan 25 kişi iştirak etti. Kurs sonunda sertifikanın yanında belediye tarafından kursiyerlere küçük armağanlar da verilecek” dedi.
Kursta kişilik ve şahsiyet eğitiminin aile kurmada önemi ve tanışma, ortak değerlerin oluşturulması, ailede sevgi, saygı ve güven, aileler arası uyum ve beklentiler, ailede saadet, özel hayat ve cinsellik, kişilikli ve şahsiyetli çocuk sahibi olma ve yetiştirmek ile milli şuur gibi konu başlıkları adı altında eğitimler verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.