SON DAKİKA
Hava Durumu

EVTEKS Fuarı'na Bursa Damgası

BU YIL 22. KEZ KAPILARINI AÇAN EVTEKS İSTANBUL ULUSLARARASI EV TEKSTİLİ FUARI’NA TEKSTİLİN BAŞKENTİ BURSA DAMGA VURDU. 230 BURSALI FİRMANIN STANT AÇTIĞI FUARDA BURSA İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ EV TEKSTİLİ MODASININ TRENDLERİNİ BELİRLEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
EVTEKS Fuarı'na Bursa Damgası
EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’na tekstilin başkenti Bursa damga vurdu.
 

 

Bu yıl 22. kez kapılarını açan EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’na tekstilin başkenti Bursa damga vurdu. 230 Bursalı firmanın stant açtığı fuarda Bursa iş dünyası temsilcileri ev tekstili modasının trendlerini belirledi. Düzenlendiği her yıl dünya çapında yankılar uyandıran dünyanın kendi alanında 2. en büyük fuarı EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 22. kez CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı. CNR Holding kuruluşlarından ITF İstanbul Fuarcılık organizasyonunda Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSI·AD) işbirliğinde gerçekleştirilen EVTEKS Fuarı, 2 binin üzerinde markanın katılımı ve 140 bin ziyaretçi hedefi ile düzenleniyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 21 Mayıs’a kadar devam edecek fuar, Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımı ile gerçekleşti.
Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstil sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS Fuarı’nda
tüm markalar 2017-2018 ev tekstili koleksiyonlarını ilk kez sergiledi. Bu yıl 140 bin sektör profesyonelini ağırlaması beklenen fuar kapsamında ABD, Kanada, Çin, Hindistan ve Almanya gibi farklı ülkelerden gelen sektör profesyonellerini ağırlıyor.
Türkiye’nin dört bir yanından tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların buluştuğu fuara en yüksek katılım teksitilin başkenti olarak gösterilen Bursa’dan oldu. Bursalı 230 firma fuarda stant açarak gövde gösterisi yaptı. Tülden perde sistemlerine, banyo ürünlerinden uyku ve yatak odası tekstiline, döşemelikten mutfak ve yemek odası tekstiline kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan fuarda ev testili modasını Bursalı firmalar belirledi.
EVTEKS Fuarı’nın İhracatta dünyada 4. sırada olan sektörde Bursa’nın gücünü ortaya koyduğunu anlatan UTİB ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Firmalarımızın bu fuara yüksek düzeydeki katılımı üretimin merkezi konumundaki Bursamızın fuarcılık alanındaki ihtiyacını da ortaya koyuyor. BTSO öncülüğünde hayata geçirdiğimiz Ev&Stil, COHO ve Junioshow bu kapsamda kentimize kazandırdığımız önemli fuarlar arasında yer alıyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Ev&Stil Fuarı’nda da firmalarımızın güçlü ticari bağlantılarla ürünlerini sergileyeceğine inanıyorum. Kent ve ülkemize vizyon kazandıran, güçlü iş bağlantılarının yolunu açan fuarlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Türk ev tekstili sektörünün 1,8 millyar dolar gibi çok ciddi bir ihracat rakamı yakaladığını söyleyen Başkan Burkay, “Sektördeki bu gelişim geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Ancak dünyada rekabet şartları her geçen gün zorlaşıyor. Katma değerli üretimi artırıp inovasyon ve tasarıma daha fazla önem vererek sektörümüzün hedeflerine daha kolay ulaşmasını sağlayabiliriz” dedi.
Her yıl ziyaretçi ve katılımcı sayısını artıran EVTEKS Fuarı 21 Mayıs tarihine kadar sektör profesyonellerini ağırlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.