SON DAKİKA
Hava Durumu

Eyüp Karakuş tahliye edildi!

►Fetih BAĞCI Yüzlerce sayfalık FETÖ Bursa iddianamesinde baron olarak ismi geçen ve bili

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eyüp Karakuş tahliye edildi!
►Fetih BAĞCI

Yüzlerce sayfalık FETÖ Bursa iddianamesinde baron olarak ismi geçen ve bilirkişi raporunda terör örgütünün kara paralarını akladığına yer verilen Eyüp Karakuş tahliye edildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı İlnur Çevik’in Bursa ziyaretlerinde sahibi olduğu Halıca Mağazası’nı ziyaret ederek yanında durduğu Karakuş’un tahliyesi akılları karıştırdı. 

Bursa’da görülen FETÖ davasında dün mahkeme, iddianamede baron olarak bahsedilen ve iddianamede yer alan isimlerin hepsinin verdiği ifadelerde örgüt için çalıştığı ve örgütün üst yöneticilerinden biri olarak adı geçen Eyüp Karakuş için tahliye kararı verdi. Her yıl Pensilvanya’ya giderek terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği, 17-25 Aralık 2013’ten sonra da örgüt toplantılarını sürdürdüğü ve 2016 yılının ortalarına kadar bu toplantıları tertip ettiği iddianamede ayrıntısı ile yer alan Karakuş, darbe girişiminin hemen ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

FETÖ’NÜN KARA PARA KASASI

FETÖ Bursa iddianamesinde yer alan bilirkişi raporunda Karakuş’la ilgili ciddi bilgiler yer alıyor. Raporun sonuç bölümünde, “Eyüp Karakuş’un FETÖ/PDY terör örgütü çatısı altında faaliyet gösteren Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın yöneticisi olduğu, vakfa yüksek tutarda ticari hayatın olağan akışına aykırı nakdi ve çek olarak 35. 806.042 TL+127.602 avroluk himmet paralarını yani kara parayı aklayarak teröre finansman sağlamaya yönelik faaliyetlerde yer aldığı, ayrıca bu paraları örgütün talimatıyla ticari hayatın olağan akışına aykırı ve basiretli davranmayarak doğrudan Bank Asya’da açılmış katılım hesaplarına toplam 4.221.607.52 TL+165.000 USD’lik kısmını diğer vakıf yöneticileriyle müşterek hareket ederek aktardığı, bankadaki mevduat hesabına 273.500 TL ve 30.000 USD’lik  himmet paralarını aktardığı, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkındaki Kanuna aykırı olarak para hareketlerini beyan etmediği, yine Eyüp Karakuş’un şirketi Türkiye Karakuşlar Tekstil firması üzerinden 18.08.2010 tarihinde bağış adı verilen 50.000 TL’lik himmet parasını nakdi olarak Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na  aktardığı bu tutarında himmet adı altında kara para olduğu, bu paraların kaynağını gizleyerek terörün finansmanını sağlamak için ticari olmayan ve gerçek kişi hesabı üzerinden yukarıda bahsedilen yöntemlere başvurduğu tespit edilmiş olup adı geçenin FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğu yolunda kuvvetli suç şüphesi ve delillerine ulaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

İFADELER KARAKUŞ’U İŞARET EDİYOR

Onlarca işadamı ve bürokratın iddianamede yer alan ifadelerinde Karakuş’un, Bursa’da FETÖ İmamı firari Cansun Sarıyıldız ve eski Vali Şahabettin Harput’la birlikte Bursa’da örgütün faaliyetlerini koordine ettiğini vurgularken, ifadelerde örgütün para trafiğinin Karakuş tarafından organize ettiği hemen hemen her ifadeye yansıdı. İşadamlarının örgüte katılması için toplantılar düzenleyen Karakuş’un yurtdışı gezilerini de organize ettiği ifadelerde net bir şekilde yer aldı.

“DEVLET İŞLERİNİ O ÇÖZÜYORDU”

Yine iddianamede yer alan ifadelere göre Bursa İmamı Cansun Sarıyıldız’ın talimatı ile Bursa Valiliği ve kamu kurumlarında örgütün işlerini Karakuş takip edip sonuçlandırıyordu. İddianameye göre kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin arazisiyle ilgili sorunu da Karakuş halletti. İfadelerde Eyüp Karakuş’un örgütle hareket eden ve örgütün önemli isimlerinden biri olduğu da altı çizilerek yer verilen ayrıntılar arasında yer buldu.

BAKAN ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sık sık Bursa’ya gelerek akrabası olan Eyüp Karakuş’un Halıca Mağazası’nı ziyaret etti bu süreçte. Bakan Yılmaz’ın Karakuş’un tahliyesi için son Bursa ziyaretinde Bursa Adliyesi’nde ağır ceza reislerini de ziyaret ettiği biliniyor. Yine Cumhurbaşkanı danışmanı İlnur Çevik geçtiğimiz aylarda Bursa’ya gelerek Halıca Mağazası’nı ziyaret etmiş, bu ziyaret Eyüp Karakuş’un hapisten çıkarılması için Çevik’in devreye sokulmak istendiği iddialarını gündeme getirmişti.

“HDP’YE OY VERİN” BASKISI

Seçim süreçlerinde Eyüp Karakuş, işadamlarını ve tanıdıkları tüm kişileri Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi gerektiği konusunda baskılayarak, HDP’ye oy vermeleri için yönlendirdiği de iddianamede yer aldı. Karakuş’un tanıdığı herkese,  “Allah’a inanan adam HDP’ye oy verir. Tayyip’in gitmesi gerekir” diyerek baskı yaptığı mahkemeye yansıyan iddianamede yer aldı.

VE KARAKUŞ TAHLİYE EDİLDİ

Yukarıda sadece bir bölümü yer alan iddialara ve kanıtlara rağmen dün Bursa Adliyesi’nde yapılan duruşmada FETÖ baronu Eyüp Karakuş’la ilgili tahliye kararı verildi. Tahliye için verdiği ek ifadede ciddi bir bilgi ve belgeye yer vermediği bilinen Karakuş, sözde itirafçı diye salıverildi. Tüm Türkiye’nin büyük dikkatle izlediği FETÖ davalarının Bursa ayağında üst üste verilen bu kararlar, kamuoyunda şaşkınlık uyandırırken, örgütün simge isimlerini birbiri ardına salıverilmesi akılarda soru işaretleri oluşturuyor.

 

FETÖ BURSA DAVASINDA ARA KARAR











Bursa’da FETÖ/PDY davalarında itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakılan 4 iş adamı hakkında cumhuriyet başsavcısının tutuklama talebi kabul edilmedi. 6 tutuklu sanık ev hapsi alırken, 2’si kefalet karşılığında, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve 25’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan iş adamları Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça’nın yeniden tutuklanması için mahkemeye imzalı yazı göndermişti. Öğleden önce yapılan duruşmada cumhuriyet savcısı tutuksuz yargılanan Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça’nın tutuklanmasını talep etti. Akşam saatlerinde açıklanan ara kararda, mahkeme heyeti, 4 sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına, tutuklu sanıklar Sevgi Demir ile Veli Velioğlu’nun 50 bin liralık kefaletle, Eyüp Karakuş, Celal Sevmezler’in kefaletsiz olarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, Turan Boztepe, Selamettin Özgörüş, Mahmut Kesici, Cengiz Resimoğlu ve Selahattin Çelik’e ev hapsi cezası verirken, eksik evraklarının tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

 



























Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.