SON DAKİKA
Hava Durumu

Farkı fark eden Yıldırım, Türkiye'ye örnek oldu 

-Canan GÜLEÇ DünyaDown Sendromu Farkındalık Gününe dikkat çekmek için “Farkı fark edin” sloganıyla düzenlenen ve TRT Müzik

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Farkı fark eden Yıldırım, Türkiye'ye örnek oldu 
-Canan GÜLEÇ

DünyaDown Sendromu Farkındalık Gününe dikkat çekmek için “Farkı fark edin” sloganıyla düzenlenen ve TRT Müzik’te yayınlanan programa konuk olan Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi korosu, Türkiye’ye sesini duyurdu.

Engelleri aşan ve önyargıları kıran insanların başarı öykülerini izleyiciler ile buluşturan TRT Müzik'in programı 'Engelsiz Sahne'ye bu hafta Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi konuk oldu.Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Müzik Akademisi’nde yeteneklerini güçlendiren dezavantajlı bireyler, hünerlerini bu kez tüm Türkiye'ye gösterdi. TRT Müzik kanalında canlı yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü müzisyen ve şarkıcı Metin Özülkü'nün yaptığı, ünlü pop sanatçısı Yonca Lodi'nin de konuk olduğu ‘Engelsiz Sahne’ programı bu hafta Müzik Akademisi kursiyerlerini ağırladı.

ŞEHRİ ÖZEN’İN SESİ TÜRKİYE’Yİ SARDI

Müzik Akademisi kursiyeri görme engelli Şehri Özen, seslendirdiği şarkılar ile hem Metin Özülkü ve Yonca Lodi'den, hem de ekranları başındakilerden büyük beğeni aldı. Engelli ve downsendromlu kursiyerlerden oluşan 12 kişilik ritm grubu ise sahneye çıktıkları andan itibaren, sergiledikleri dinleti sonra erene kadar stüdyodaki izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program sırasında Yıldırım Belediyesi tarafından Müzik Akademisi'ne özel hazırlanan tanıtım filmi de gösterildi.

YILDIRIM BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediyesi'nin gerçekleştirdiği proje ile engelli bireylerin yanında olmasının önemine değinen sanatçı Metin Özülkü, "Bana ait olan 'Seninle olmak var ya' isimli şarkıyı bu güne kadar bir çok sanatçı söyledi; ancak şimdiye kadar duyduğum en güzel halini Şehri Özen kardeşimiz söyledi. Çalışmaları bu yönde devam ederse müzik ile ilgili adından söz ettirecek bir kalitede sesi var. Kendisine, ritm grubuna ve Müzik Akademisi'nin diğer tüm kursiyerlerine bu imkanı sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali'ye, destekleri için teşekkür ediyorum. Engelli bireyler, kendilerine imkan verildiği zaman neleri başarabileceklerini bu akşam tüm Türkiye'ye gösterdiler" diye konuştu. Müzikle terapinin hayata tutunmak ve kendilerini göstermek isteyen engelliler için en önemli faaliyet olduğunu söyleyen pop müzik şarkıcısı Yonca Lodi ise, "Hepimiz fiziksel engel ile doğabilirdik, bundan sonra da engel sahibi olmayacağımızın garantisi yok. Ancak Yıldırım Müzik Akademisi kursiyerleri yeteneklerine konsantre olarak büyük bir başarı yakalamışlar, müzik onlara yuva olmuş" ifadelerini kullandı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.