SON DAKİKA
Hava Durumu

Fernandao efsanelere taş çıkartıyor

Spor Toto Süper Lig'in gol kralı adayı Jose Fernandao, geldiği günden bugüne 43 maçta 23 gol kaydederek Bursaspor'un tarihindeki en başarılı yabancıl

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fernandao efsanelere taş çıkartıyor
Spor Toto Süper Lig'in gol kralı adayı Jose Fernandao, geldiği günden bugüne 43 maçta 23 gol kaydederek Bursaspor'un tarihindeki en başarılı yabancılarından biri oldu.
2013-2014 sezonunun devre arasından Bursaspor kadrosuna kiralık olarak dahil eden Jose Fernandao Spor Toto Süper Lig'de fırtına gibi esmeye devam ediyor. Buraspor'un 27 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu yeşil beyazlı ekiple çıktığı 43 maçta rakip kalelere 23 gol göndererek Bursaspor'un efsaneleri arasına girerken Spor Toto Süper Lig'de forma giyen bir çok yıldız oyuncuyu da geride bıraktı. Attığı gollerden sonra verdiği selamla yeşil beyazlı taraftarların "Asker" lakabını verdiği 1,91 boyundaki dev forvet 2014-2015 sezonunun ilk devresinde oynadığı 15 maçta 10 gol kaydetti.

SON DÖNEMDEKİ YABANCILARI GERİDE BIRAKTI
Bursaspor'un büyük umutlarla transfer edip verim alamadığı oyuncuların yanı sıra büyük başarı gösteren futbolcularını da maç başına attığı gol ortalamasıyla geride bırakan Fernandao, sözleşmesi yenilenmezse 31 Mayıs tarihine kadar yeşil beyazlı ekiple oynayacağı maçlarda rakiplerine korku salmaya devam edecek. Bursaspor'a son dönemde gelen yabancı oyunculardan Pablo Martin Batalla 142 maçta 42 gol, Sebastian Pinto 65 maçta 30 gol, Leonel Nunez 21 maçta 3 gol, Teteh Bangura 40 maçta 6 gol, Kenny Miller 15 maçta 5 gol, Leonardo İglesias 13 maçta 2 gol, Jozy Altidore 12 maçta 1 gol, Prince Tagoe ise 11 maçta 1 gol başarısı gösterebilmişti.

YILDIZLAR YETİŞEMEDİ
Sezon başından bu yana sergilediği performansla Spor Toto Süper Lig'de kendisinden daha fazla ücret alan oyuncuları da geride bırakan Fernandao, 8'er gol kaydeden Beşiktaş'ın yıldızı Demba Ba ve Trabzonsporlu Cardozo'yu da yanına yaklaştırmadı. Brezilyalı oyuncu, yeşil beyazlı ekibin efsaneleri arasında olan Elvir Baljic, Majid Mususi ve Pablo Martin Batalla'yı da ulaştığı gol ortalamasıyla da geride bırakmış durumda. 5 ay içerisinde sözleşmesi sona erecek olan golcü oyuncunun bonservisi konusunda Bursaspor yönetiminin nasıl bir transfer politikası izleyeceği merak ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.