SON DAKİKA
Hava Durumu

Festival Bursa'ya veda etti

Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin Bursa çekimleri sona erdi. Kültür ve Türizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürülüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin kentteki çekimleri, "Ab-ı Hayat" senaryosunun canlandırılmasıyla tamamlandı. ( AA - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Festival Bursa'ya veda etti

Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin Bursa çekimleri sona erdi.

 

 


Kültür ve Türizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürülüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin kentteki çekimleri, "Ab-ı Hayat" senaryosunun canlandırılmasıyla tamamlandı.

Senaryo ve kısa film olarak iki aşamadan oluşan festivalde, yurt içi 60, yurt dışından 25 üniversite ile uluslararası platformda katılımcılar bulunuyor. Festival konusu, içeriği ve yedi şehrin yedi velisi temasıyla dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olma özelliğini taşıyor.

Festivalin Koordinatörü Eda Sürmeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'daki çekimleri, bir masalın senaryosunu çekerek sonlandırdıklarını söyledi.

Çekimlerin keyifli geçtiğini anlatan Sürmeli, "Ölümsüzlüğü arayan Mehmet Asım Efendi'nin, Ateşbaz-ı Velinin öğretisi ile değişimini konu edinen senaryoda tiyatro ve sinemanın tanıdık isimleri Sebahattin Kılınç, Bülent Ergün ve 45 kişiden oluşan oyuncu kadrosuyla çekimleri yaptık. Umut ediyoruz ki geçen yılda yaptığımız başarıyı yaşadığımız gururu bu yılda tekrarlarız." diye konuştu.

İSTANBUL'DA 4 SENARYO ÇEKİLECEK

Fetih 1453, Çanakkale 1915 gibi bir çok sinema filminde görsel efekt yönetmeni olarak görev yapmış Cihan Kandemir tarafından yönetmenliği üstlenen çekimlere, İstanbul'da canlandırılacak 4 senaryo ile devam edilecek.

İstanbul ve Bursa'da çekimleri yapılan senaryoların, 1-6 Eylül tarihlerinde söz konusu illerde halka açık ücretsiz gösterimleri gerçekleştirilecek. Festivalin finali ise 11 Eylül'de BTSO tarafından yapılacak.Öte yandan, geçen yılki etkinliklerde, "Yahya Şirvani" teması ile ''Gabra'' isimli kısa film, "Cannes Film Festivali"nde Türkiye'yi temsil etmişti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.