SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ, Bursalı iş adamını Tanzanya'ya sokmuyor

Türkiye’yi işgale kalkan ve darbe girişiminde bulunan ancak bunu yapamayınca dünyada faaliyet gösterdiği ülkelerde Türkiye’yi karalama kamp

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ, Bursalı iş adamını Tanzanya'ya sokmuyor
Türkiye’yi işgale kalkan ve darbe girişiminde bulunan ancak bunu yapamayınca dünyada faaliyet gösterdiği ülkelerde Türkiye’yi karalama kampanyasına girişen FETÖ ihanet şebekesi, özellikle Afrika’da Türk işadamlarına karşı tehdit ve şantaj faaliyetlerini sürdürüyor. FETÖ, Tanzanya’da kurduğu Abitat Derneği’ne üye olmayı reddeden Türk işadamı Hüseyin Acar’ı ölüm tehdidi ile ülkeye sokmadı.

Fetih Bağcı

FETÖ’nün Türkiye’ye karşı yürüttüğü ihanet çalışmaları özellikle yurtdışında fırsatı bulduğu her noktada devam ediyor. Bursalı işadamı Hüseyin Acar’ı ölümle tehdit ederek Tanzanya’ya sokmayan FETÖ, işadamının varlığına çökmek için elinden gelini yapıyor.

Bursalı işadamı Hüseyin Acar, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yurtdışına çıkın kara Afrika’yı keşfedin” çağrısı üzerine 2013 yılında Tanzanya’ya giderek, kapı çerçeve alanında bu ülkede yatırım olanaklarını araştırmaya karar verdi. Tanzanya’ya gittiğinde Ferdi Çamkaya isimli kişiyle tanışan Acar, 2014 yılının Mayıs ayında bu ülkede yatırım yapmaya karar verdi.

3 HAFTA SONRA FETÖ KISKACI BAŞLIYOR

Yaşadıklarını Şehir Gazetesi’ne anlatan Bursalı İşadamı Hüseyin Acar, “Ferdi Çamkaya ile Lider Ltd şirketini yüzde 50 ortaklıkla kurduk.  İşe başladıktan 3 hafta sonra Atilla Ün isimli şahıs ziyaretimize geldi. Abitat’a üye olup FEZA okullarına burs verirseniz daha iyi ve güçlü olacağımızı söyledi. Ben de bu teklifinin dünya görüşüme uymadığını söyleyerek reddedince kızdı ve ne de olsa Tayyip’çisin sözlerini sarf etti” dedi.

POLİS BASKISI KURUYORLAR

FETÖ’cü Abitat Derneği’nin teklifini reddettikten sonra ortağı Ferdi Çamkaya’nın telefonunu ofiste bırakıp ortadan kaybolmaya başladığını anlatan Acar, “Telefon ofiste olduğu zaman 2 defa polisler geldi ve rüşvet alıp gittiler. 3. Sefer geldiklerinde kolumdan tutup ekip arabasına bindirdiler. Yine Ferdi’nin telefonu dükkânda, kendisi ise kayıptı. Sabah 09.00’da aldılar ve 18.00’da bıraktılar. Artık bunalmaya başlamıştım. 4. sefer ise Hayati Yazıcı’nın yeğeninin bizim karşımızdaki dükkânının açılışı vardı. Beni aldılar ve akşam 18.00’da bıraktılar. Ferdi’yi aradım ulaşamadım.” diye konuştu.

6 GÜNLÜĞÜNE DÖNDÜM AMA…

Polis baskısından bunalınca 6 günlüğüne gidiş-dönüş Türkiye’ye bilet aldığını anlatan Acar, “Türkiye’ye geldim. Döneceğim gün beni arayan ortağım Tanzanya’ya dönmemem gerektiğini, beni öldüreceklerini, küfür- hakaret ederek söyledi ve havaalanı polisine ismimin verildiğini aktardı. Ben de Tanzanya Büyükelçiliği’ne yazarak ne yapmam gerektiğini sordum. Büyükelçilik, Ferdi ile konuştuklarını ve gelebileceğimi söyledi. Ancak can güvenliğim sağlanmadığı için gidemedim” dedi. Ferdi Çamkaya’nın FETÖ’cü Atilla Ün ile hareket ettiğini, mütevelli olduğunu ve bağış yaptığını öğrendiğini anlatan Acar, “Atilla Ün’ün Tanzanya abisi olduğunu biliyorduk. Bunlar TUSKON ve oradaki dernekleri Abıtat’a üye olmamızı istediler. Biat etmemizi istediler. Karşı çıkınca polis cemaat aracılığıyla baskı uyguluyor. Onlardan olmayanın para kazanmasına müsaade etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

“11 TEMMUZ’DA GİDEBİLDİM”

Tanzanya’ya işinin başına 3 yıl boyunca ölüm tehdidi nedeniyle gidemeyen Hüseyin Acar, 11 Temmuz 2017 tarihinde Tanzanya Büyükelçiliği aracılığıyla bu ülkeye gidip işlerini halletmek istedi ancak 10 gün kaldığı Tanzanya’da Ferdi Çamkaya ile Büyükelçilikte sözleşme imzalayıp şirketi devretmesine rağmen 50 bin doların üzerindeki alacağı kendisine hala ödenmedi. Çamkaya’nın bu süreçte FETÖ’cü Burak Aras’ı ortak aldığını ve kendisinin Tanzanya’dan gönderilmesini de bu ismin istediğini öğrendiğini belirten Acar, “Daha fazla kalacaktım ama tehditler artınca mecburen geri döndüm.4 aydır bekliyorum paramı göndermiyorlar” dedi. Tek umudunun Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunu anlatan Acar, şimdi devletin devreye girerek haklarını almasını bekliyor.

İFTİRA ATARAK POLİSE İHBAR EDİYORLAR

Türkiye'den giden işadamlarından himmet adı altında haraç isteyen FETÖ'cü hainlerin hala buradan giden iş adamlarını tehdit ettiğini dile getiren Acar, haraç vermeyi kabul etmeyen işadamlarını ülkeye sokmadıklarını, bir bir türlü kirli yöntem kullandıklarını aktardı. Acar, hainlerin polise yaptıkları asılsız suçlamalarla ve ajan iftirasıyla işadamlarını ülke içinde gözaltına aldırdığını, örgüt ile ilgisi olmayan isimlerin sınır dışı edilmesi için her türlü yönteme başvurduğunu kaydetti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.