SON DAKİKA
Hava Durumu

'FETÖ iş dünyasından silinecek'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay (fotoğrafta), Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşma yaptı. ( Büşra Nur Özcan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'FETÖ  iş dünyasından silinecek'


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay,"Benim ve yönetimimle bu yapıların (FETÖ) iş dünyasından temizlenmesiyle ilgili hep beraber hareket edeceğimize yürekten inanıyorum. Tek başıma da kalsam bu yapılar, Allah'ın izniyle Bursa ve Türkiye iş dünyasından temizlenecek"dedi.


 


 

BTSO Yönetim Kurulu  Başkanı Burkay, Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz destanının sadece Ankara ve İstanbul'da değil, Bursa'da da yazıldığını belirtti.Darbe girişiminin ardından çok güzel bir birliktelik sergilendiğini anlatan Burkay, "Vücudu saran kanser gibi her hücreye sızmış böylesine bir yapının bütün kurumlarımızdan temizlenmesi, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin olmazsa olmaz şartlarından biridir." diye konuştu.

Bir meclis üyesinin Burkay'ın bir gazeteye verdiği demeçte, "İçimizde hala teröristler var" ifadelerini kullandığını hatırlatması ve açıklamasını talep etmesi üzerine Burkay, şunları söyledi:"Tehdidin, saldırının nereden geleceğini bilemiyoruz. Çünkü yurt dışındaki düşmanlar kadar yurt içinde de onların iş birlikçi düşmanları, maalesef hala içimizde ve cirit atmakta. Yargıda, siyasette, bürokraside, askerde, poliste her kurumda var. Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı zehirlenmiş. Sadece BTSO değil, TOBB, 365 oda ve borsa, ihracatçı birlikleri, diğer odalar, bütün bu kurumlarda bu yapı, öyle ya da böyle yer almış. Bütün odalarda şuanda çok ciddi bir çalışma başlatıldı. Özellikle Bursa iş dünyasında bu yapının ortaya koyduğu birçok eylemde, derdi vatan olmayan tüm yapıların temizlenmesiyle alakalı çok ciddi anlamda kararlılığımızı ortaya koyduk. Şundan hiçbir şüpheniz olmasın, asla yalnız kalacağıma inanmıyorum. Benim ve yönetimimle bu yapıların iş dünyasından temizlenmesiyle ilgili hep beraber hareket edeceğimize yürekten inanıyorum. Tek başıma da kalsam bu yapılar, Allah'ın izniyle Bursa ve Türkiye iş dünyasından temizlenecek."Burkay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbecilerin üzerine korkusuzca yürüyen şehitlerin isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdığını vurgulayarak, bu demokrasi şehitlerinin hatıralarını yaşatmak için oda olarak, birçok adım attıklarını da sözlerine ekledi.

"ONLARIN BOŞLUĞUNU ASLA DOLDURMAYACAK"

BTSO'nun demokrasi şehitlerinin aileleri ve yakınlarına vereceği yemekli programa katılmak üzere Bursa'ya gelen şehit Mehmet Yılmaz'ın eşi Ayşegül Yılmaz, Allah'ın verdiği sabırla ayakta durduklarını ve dayandıklarını belirtti."Bize dünyanın hazinesini verseniz, onların boşluğunu asla doldurmayacak" diyen Yılmaz, 15 Temmuz'da annelerin, evlatların, eşlerin kaybedildiğini, yapılan hiçbir şeyin onların eksikliğini tamamlayamayacağını anlattı.

Yılmaz, evden çıkmasından 3 saat sonra eşinin şehadet haberini aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:"Tek kurşunla Allah onu seçilmiş kulları arasına yazmıştı. Bir şehit eşi olarak onur, gurur, aynı zamanda da yokluğuyla hüzün ve karışık duygular içindeyim. BTSO'nun şehit aileleri olarak bizi Bursa'ya daveti, bana çok manidar geldi. 15 Temmuz darbe girişimi olmasaydı biz, bir hafta içinde Bursa gezisi planı yapmıştık. Fakat nasip omadı. Bursa'dan böyle bir davet alınca, eşime nasip olmadı ama bu vesileyle Bursa'yı görürüz diye düşündüm. Belki o da ruhen, maneviyatıyla aramızda olabilir diye düşündüm ve o yüzden davete icabet ettim. Bu daveti almadan 3-5 gün önce rüyamda, evde yemek hazırlıkları yapıyordum. Eşim geldi ve 'Hazırlık yapma. Ben sizi bir yere götüreceğim, gidince görürsünüz' dedi. Bu rüyadan birkaç gün sonra bu davet gelince, Bursa'ya gelmek nasip oldu."

"ÖLÜMSÜZLÜĞÜ TATTILAR"

Ömer Halisdemir'in kuzeni İsa Halisdemir de "Her görevinde başarılı olduğundan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda göreve başladı. Kanının son damlasına kadar komutanından aldığı görevi şerefiyle, vatan sevdasıyla vatan hainini alnının ortasından vurarak, bizi büyük bir felaketten kurtardı. Biz, Ömer'i sevdik, sevmeye devam edeceğiz. O, bizim gururumuzdur. O, bile bile şehit oldu. Ömer Halisdemir, bizim Ömerimizdi, şimdi Türkiye'nin Ömer'i oldu." diye konuştu.Türkan Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Türkmen de "Eşim, darbe girişimini televizyondaki alt yazılardan okur okumaz bana 'Ramazan kalk gidelim' dedi. Beraber vatan için yola çıktık. Eşim gitti ama gururumuz, şerefimiz ayakta duruyor."  ifadelerini kullandı.FETÖ'nün darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz da babasının göğsünden iki kurşunla vurulduğunu hatırlattı.

Cambaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bunlar, daha fazla para, makam, mevki için kafirin kılıcını sallayan taşeronlar. Allah hepsinin belasını versin. Babam, ölmeden evvel bir kitap çıkaracağım diyordu ve ölmeden bir ay önce çıkardı. Ölmeden bir gece önce arkadaşlarına 'Ben şehit olacağım' demiş. Ben sezdiğim için kendimi bazı şeylere hazırlamıştım. O yüzden çok rahatım. 'Keşke evden çıkmasaydı' demedim, kimseye de söyletmiyorum. Ölümsüzlüğü tattılar."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.