SON DAKİKA
Hava Durumu

'FETÖ temizlenene kadar devam edeceğiz'

Bursa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı'ndaki tören ve kokteylle açıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, törende konuşma yaptı. ( Mustafa Yılmaz - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'FETÖ temizlenene kadar devam edeceğiz'
Bursa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı'ndaki tören ve kokteylle açıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, törende konuşma yaptı.Şahin,"FETÖ, devletin bütün kılcal damarlarından temizlenene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
 

 

Bursa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı'ndaki tören ve kokteylle açıldı.Bursa Adliyesi tören alanında gerçekleştirilen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir ve Baro Başkanı Ekrem Demiröz, sırasıyla Atatürk anıtına çelenk koydu.Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam eden törende konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimini hatırlattı.

Şahin, Bursa'da darbeye karşı önemli işler yapıldığına değinerek, şöyle konuştu:"Darbe kalkışmasının ilk anlarından itibaren tereddütsüz gözaltı ve yakalama kararları vererek darbenin karşısında durduk. Daha gün aydınlanmadan Türkiye'de gözaltı kararları verilmeye başlandı. Bursa'da bize verilen görevi layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye'de ilk gözaltına kararı veren ve yerine getiren il olarak tarihe not düştük. Darbe girişiminin ardından yargı olarak görevimizi yapmaya devam ediyoruz. FETÖ, devletin bütün kılcal damarlarından temizlenene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise adaletin sadece suçluların teslim edilmesi, bunun hızlı yapılması olmadığını, aynı zamanda suçsuzların ve masumların da ayıklanması olduğunu belirterek, hukukun beyin cerrahisinden daha ince bir işçilik istediğini vurguladı.Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de Türkiye'nin çok büyük bir tehlike atlattığını anımsatarak, "Kanlı ve çok çirkin bir girişim el birliğiyle durduruldu ve bu bugüne dek parçalanmışlığın, kutuplaşmanın tam tersine bir birliktelik ve dayanışmaya yol açtı. Şunu da gördük, liyakata göre değil, tarikata göre devlet yapılanmalarının yaratacağı sonuçları da görmüş olduk." ifadelerini kullandı.Törene, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bölge İstinaf Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.