SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'cü Bursa eski başsavcısı Namık Yılmaz'a 7 yıl 6 ay hapis!

Terör örgütü FETÖ’nün Bursa yapılanmasında yer alan ve FETÖ’cü eski Vali Şahabettin Harput ile FETÖ’nün sözde Bursa imamı Cansun Sa

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2019 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'cü Bursa eski başsavcısı Namık Yılmaz'a 7 yıl 6 ay hapis!
Terör örgütü FETÖ’nün Bursa yapılanmasında yer alan ve FETÖ’cü eski Vali Şahabettin Harput ile FETÖ’nün sözde Daktilo Hileli APK İndir Bursa imamı Cansun Sarıyıldız’la birlikte örgütün faaliyetlerinde aktif rol alan dönemin Bursa Cumhuriyet Savcısı Namık Yılmaz, 7 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi.

Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Silahlı suç örgütüne üye olma” suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Bursa eski Cumhuriyet Savcısı Namız Yılmaz’la ilgili yargılaması tamamlandı. Kararını açıklayan mahkeme Namık Yılmaz’ın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına örgüt üyesi olarak dahil olduğu gerekçesiyle eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 314/2. Maddesi gereğince suçun işleniş biçimi failin kastının ağırlığı, failin güttüğü amaç ve saiki göz önüne alarak6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Sanık Namık Yılmaz’ın 3713 sayılı terörle mücadele kanunun 3. Maddesinde belirtilen terör suçuyla cezalandırılmış olması nedeniyle sanığa verilen cezanın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 5/1. Maddesi gereğince yarı oranında artırılarak bu cezanın 9 yıla çıkmasına hükmeden mahkeme, 5237 sayılı 5 TCK’nın 62. Maddesi gereğince 6/1 oranında indirim uyguladı. Böylece Namık Yılmaz’a verilen hapis cezası 7 yıl 6 ay olarak kesinleşti.

CEZA BİTENE KADAR HAKLARI ELİNDEN ALINDI

Mahkeme ayrıca FETÖ sanığı Namık Yılmaz’ın kasten işlemiş olduğu suç için hapis cezasıyla mahkumiyetinin yasal sonucu olarak TCK’nın 53/1 maddesinin a,b,c,d bentlerinde yazdığı haklardan aynı maddenin ikinci fıkrası uyarınca cezanın infazı tamamlanıncaya kadar kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından ise anılan maddelerin üçüncü fıkrası uyarınca mahkum olduğu hapis cezasından salıverilinceye kadar yoksul bırakılmasına hükmetti.



ÖNCE CEZA SONRA ŞARTLI TAHLİYE

Mahkeme ayrıca FETÖ sanığı eski Bursa Cumhuriyet Savcısı Namık Yılmaz’ın 5237 sayılı TCK’nın 58/9. Maddesi gereğince hükmolunan cezanın mükerrerlere özgü ceza rejimine göre çektirilmesine ve ayrıca sanık hakkında cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına, tutuklulukta geçirilen süre, sağlık durumu, tutuklulukta beklenen gayenin adli kontrol tedbirleriyle de karşılanabilecek olmasını göz önünde bulundurarak Namık Yılmaz’ın tahliyesine hükmetti. FETÖ’cü sanık Yılmaz, her ayın 15’inde ikametine en yakın karakola giderek imza verecek. Yılmaz’a ayrıca yurtdışı çıkış yasağı uygulanacak.

FETÖ’NÜN BURSA YAPILANMASI

Bursa’yı adeta esir alan ve kamudan iş dünyasına kadar ağır baskılar yaparak şehri FETÖ’ye adeta teslim eden dönemin valisi Şahabettin Harput ve sözde il imamı Cansun Sarıyıldız’la hareket eden FETÖ’cü eski cumhuriyet savcısı Namık Yılmaz, Bursa çatı davasında da ismi sık sık geçen bir isim. PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’a gönderilen FETÖ heyetinin oluşumunda ve adaya gitmesinde etkin rol oynayan Yılmaz, ayrıca örgütün Bursa’da birçok işadamına çökmesinde de etkili oldu. FETÖ’cü Şahabettin Harput ile birlikte hareket eden ve FETÖ’nün Bursa’yı teslim almasında rol oynayan Namık Yılmaz, darbe girişiminin ardından yakalanarak tutuklanmıştı.



İŞTE KOMİSYONLA İLGİLİ YAPTIKLARI

Bursa iddianamesinde sık sık adı geçen Yılmaz’la ilgili bölümlerin birinde,  örgütün inşaat komisyonunda görev aldığı süre içinde "sözde Osmangazi eyalet imamlarından Sadık A." ile tanıştığı aktarılan talep yazısında şu ifadeler yer aldı: “Sadık A'nın dönemin Bursa Cumhuriyet Başsavcısı FETÖ'den tutuklu Namık Yılmaz'a tavsiyesi üzerine sanığın, başsavcının referans ve yardımıyla örgüt adına, Bursa'da kurulan cezaevi izleme kurulunda görev aldığı, bu kapsamda PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da kaldığı İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza infaz Kurumunda da denetimlerde bulunduğu ve bu durumu Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz ve örgüt yöneticileri ile paylaştığı anlaşılmıştır." İfadeleri yer alıyor.  İddianamede İl imamı Cansun Sarıyıldız ve eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz tarafından cemaate yakın kişilerden belirlenen, 'Cezaevi İzleme Kurulu’nun İmralı’ya gönderildiği de net bir şekilde yer aldı. Öte yandan FETÖ sanığı Yılmaz’ın kardeşi Ramazan Yılmaz da Orhangazi Üniversitesi’nin genel sekreter olarak görev yaptığı belirlenmişti.

Alpaslan YILDIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.