SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl  FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.






Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.Baylan, yazılı açıklamasında, İstanbul ve Ankara'da dün, 1980 askeri darbesi döneminde yaşanan ve hafızaları yeniden canlandıran pek çok talihsiz görüntü yaşandığını belirtti.Uzunca bir süre ülke gündemini işgal edecek, gerek yurt içi gerekse yurt dışında önemli gelişmelere yol açabilecek bu girişimin Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini alacağını ifade eden Baylan, şunları kaydetti:"Yaşananları anlamlandırmakta ve mantık zemininde değerlendirmekte oldukça zorlanıyoruz. Akıl tutulmasına yol açan bir girdabın içinde gibiyiz. BUSİAD olarak en büyük temennimiz, ülkemizin söz konusu girdaptan en az hasarla çıkmasıdır. İş dünyası temsilcileri olarak yaşadığımız büyük endişeyle birlikte ülkedeki demokratik işleyişe olası hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğinin, demokrasimizin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğinin altını çizmek isteriz." Hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Baylan, "Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken bu kara bulutların bir an önce dağılması ve demokrasimizin sarsılmaz bir iradeyle yoluna devam etmesini temenni ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

" DEMOKRASİMİZE YAPILAN HER TÜRLÜ SALDIRININ KARŞISINDAYIZ "

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da Türk demokrasisine karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını bildirdi.Milletin iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Anıl, şu ifadeleri kullandı:"Demokrasimize yapılan her türlü saldırının karşısındayız. Milletin iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalıyız ve demokrasimizi savunmalıyız. İş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavrımız demokrasiden yanadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.