SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün kariyer uzmanlarına gece yarısı kontrol

PARALEL YAPI'NIN İNSAN KAYNAKLARINA YÖNELİK BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI. EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE TUTULAN ŞÜPHELİLER, BU GECE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ. (ENVER FATİH TIKIR/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün kariyer uzmanlarına gece yarısı kontrol
Paralel Yapı'nın insan kaynaklarına yönelik Bursa’da 11 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğünde tutulan 11 kişi dün gece saatlerinde sağlık kontrolüne götürüldü.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyon kapsamında Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde bir kariyer derneğine baskın yapıldı. Derneğin kurucusu ve yöneticisi olduğu öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Dernekteki bilgisayarlarda yapılan incelemeler çok sayıda şifre kullanılarak kurulan bilgi havuzu bulundu. Şifreleri tek tek kıran polis, liseden itibaren takip edilen ve cemaate ait dershanelere yerleştirilen binlerce kişinin bilgilerinin olduğunu tespit etti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 kişi bu gece saatlerinde gruplar halinde Çekirge Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
SORGULARI HALA SÜRÜYOR
İddiaya göre, CV havuzundan yaralanan FETÖ örgütü yöneticileri, yetişen öğrencileri, daha önceden duyumunu aldıkları adliye ve emniyetin aradığı personele göre eleman gönderiyordu. Aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 11 kişi 'terör örgütüne üye olmak', 'örgüte eleman sağlamak', 'evrakta sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edilecekler. Emniyet yetkilileri paralel devlet yapılanmasına yönelik en önemli operasyonun gerçekleştiğini, terör örgütünün kamu kurumlarına eleman yerleştirmesinin önüne geçileceğini ifade ettiler. Gözaltına alınan 11 kişinin sorgusu devam ederken, derneğin kurucusu olan bir kişinin ise yurt dışında bulunduğu öğrenildi. Sorgusu halen süren şüpheliler, soruşturmanın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.