SON DAKİKA
Hava Durumu

'Fikir Ormanı'na fikir yağmuru

Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için başlatılan “Fikir Ormanı” projesi, fikri olup parası olmayan ile parası olup da projesi ol

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için başlatılan “Fikir Ormanı” projesi, fikri olup parası olmayan ile parası olup da projesi olmayanları buluşturuyor.



Uludağ Üniversitesi, Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) tarafından birlikte yürütülen “Fikir Ormanı” projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.
Yenilikçi fikir sahibi veya patent sahiplerini yeni yatırım yapma hedefindeki kişi ve kuruluşlarla buluşturup üretime dönüştürmeyi hedefleyen proje Bursalılardan büyük ilgi görüyor. Bursa’da büyük bir ihtiyacı karşılayacağı anlaşılan Fikir Ormanı Projesi'nin kaydettiği yeni aşamalarla ilgili bilgi vermek üzere, proje ortakları bir araya gelerek değerlendirmede bulundu. Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonunda düzenlenen basın toplantısıyla projeyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Toplantıya proje ortakları Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ve BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan katıldı.
Uludağ Üniversitesi, ULUTEK ve BUMİAD tarafından oluşturulan platform, kâr gayesi gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi. Proje ile fikir sahibi girişimciler ile sermaye sahibi yatırımcıları bir araya getirmek, rekabetçiliği artırmak, sermaye birikimlerinin üretime aktarılmasını sağlamak ve Bursa’daki sanayi yapısının yüksek katma değerli teknoloji yoğun ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak hedefleniyor.
ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, hayal kurmadan üretken enerjiyi ortaya çıkarmanın mümkün olmadığını belirterek, "Hayalleri gerçekleştirmenin yolu da onları gerçekleştirmektir. Maksadımız fikir sahibi ile sanayiciyi bir araya getirmek. Bu başladığımız proje de şimdiden meyvelerini vermeye başladı” dedi.
Projenin çok yeni olmasına rağmen şimdiden bir çok fikrin havuzda buluşmaya başladığını anlatan İlhan Parseker, "Şimdiden fikirler gelmeye başladı. Ama bu fikirler bizim danışma kurulunda önce değerlendirecek ve reel olarak sanayide uygulanabilecek olan fikirler hayata geçecek. Bu, önü açık bir proje; ilk etapta 2 yıl uygulanacak, gerçekten fayda analizi yapılıp, faydalı ise proje uzun süreli devam edebilecek" şeklinde konuştu. Proje ile fikir ve para sahibinin ortaklığa gideceğini belirten Parseker, bu proje ile fikir sahibinin projesinin patente dönüşmesi halinde devamlı bir gelir elde edeceğini sözlerine ekledi.
BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan ise üyelerinin mesleki birikimlerinden yaralanarak, topluma yararlı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu Bursa için çok önemli bir proje. Çünkü Bursa sanayi şehri . Bu proje, sanayinin yanında tarımla ilgili, çevre ile ilgili, kentleşme ile ilgili, çok geniş yelpazeye fayda sağlayabilir. Bu ortaklarımızdan da güç alarak bu proje ile daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz." dedi. Özaslan, bu projenin özellikle beyin sahibi insanlara faydası olacağına dikkat çekti.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de projenin, yaklaşık bir yıla yakın çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, "Bu proje, yeni fikir ve patent sahibi kişiler ile yatırımcıyı birleştirecek. Bu fikir sahipleri, sadece akademisyen olmayacak, her kesimden fikirleri olanlar burada buluşacak" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.