SON DAKİKA
Hava Durumu

Fıkra gibi TC protestosu!

5 yıl önce değiştirilen Bursa Valiliği tabelasının fotoğrafları sanki yeni değiştirilmiş gibi medyaya servis edilince Bursa ayağa kalktı ve olay B

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
5 yıl önce değiştirilen Bursa Valiliği tabelasının fotoğrafları sanki yeni değiştirilmiş gibi medyaya servis edilince Bursa ayağa kalktı ve olay Başbakan’a kadar uzandı. Tabelanın daha önce değiştirildiğinden habersiz olan CHP Bursa İl Teşkilatı ve bazı STK’lar yeni zannettikleri bu olayı Valilik önünde  proteto ettiler.



2008 yılında değiştirilen Bursa Valiliği tabelasının fotoğrafları sanki yeni değiştirilmiş gibi medyaya servis edilince Bursa ayağa kalktı ve olay Başbakan’a kadar uzandı. Her şey yurt genelinde TC tartışmalarının yaşanmasıyla başladı. Tam bu tartışmaların yaşandığı ortamda daha önce tarihi Valilik Binası’nda asılı olan ve 2008 yılında değiştirilen TC yazılı tabelanın, o yıla ait değiştirilme fotoğrafları medyaya servis edilince olanlar oldu. 6 yıl önceki değiştirme fotoğraflarının önceki gün medyada yayımlanmaya başlamasıyla beraber Bursa’daki bazı STK ve CHP İl Teşkilatı üyeleri protesto gösterileri için Heykel’deki Valilik Binası’nın önünü doldurdular. Ardından Vali Şahabettin Harput’un açıklaması ve tabelanın eski tabelayla değiştirileceğini söylemesi ve bütün bunların üstüne Başbakan’ın devreye girmesi ve açıklama yapması da akıllara ‘Yahudi, Yeniçeri’ fıkrasını getirdi.

“YAPILAN HABERLER MAKSATLI”

Vali Şahabettin Harput, 2008 yılında değiştirilen ama 2013 yılında protesto edilen olay üzerine şöyle bir açıklama yaptı: “Türkiye Cumhuriyeti, sadece TC kelimeleri ile değil, gururumuz ve varlığımızı borçlu olduğumuz o kutsal mefhum, bizim bugün de uğruna son damlasına kadar kanımızı vereceğimiz bir değerdir. Bu değeri birilerinin sahiplenmesi ve kendileri gibi düşünmeyen insanları da bu değerlere karşıymış gibi göstermesi haksızlıktır ve yanlıştır. Bunun kesinlikle böyle bilinmesi lazım” dedi. "Valilik, vilayet tabirleri doğru tabirlerdir" diyen Vali Harput, “Valilik kelimesinin üzerine 'TC Valilik' tabiri yanlıştır. Heykel bölgesi 'Vilayet' olarak bilinir. Bursa’da zaten Bursa Valiliği bütün ihtişamıyla ve saygınlığıyla kendi varlığını sürdürmektedir. Yıllar önce 'Valilik' yazılan tabloyu ya da tabelayı, bugün TC sözcüğü yeni indirilmiş gibi mütalaa ederek istismar etmeye kalkmak büyük bir haksızlıktır.”

BAŞBAKAN: KARARIN ARKASINDA DURULMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın konu ile ilgili açıklamalarına bakacak olursak Vali Harput’un 2008 yılında indirilen TC tabelasını Valilik binasına tekrar astırması bir geri adım olarak değerlendirilebilir. Olaydan sonradan haberi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan bakın konu hakkında ne diyor: “TC’nin kaldırılması olayından hiç haberim yok. Bursa’da valilik dediğimiz zaman Rusya-İngiliz valiliği mi akla gelecek? İngiltere’de falan bu yerlerde sadece numara yazar. Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı.”

FIKRA

Sarhoş bir yeniçeri ağası dolaşırken bir Yahudi görmüş;

"Siz İsa’yı öldürdünüz!"

diyerek hemen Yahudi’nin üstüne atlamış.

Yahudi panik içinde; "Ama efendim o 1500 yıl önceydi" demiş.

Yeniçeri ağası da

"Napayım ben yeni öğrendim" demiş.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.