SON DAKİKA
Hava Durumu

Finli yaşlılar Bursa'da şifa bulacak

Finlandiyalı yatırımcılar, Bursa'ya yaşlı bakım merkezi kurmak için harekete geçti. 3 milyar dolarlık proje için Uluabat, Keramet ve Dağyeni

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2012 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Finli yaşlılar Bursa'da şifa bulacak
Finlandiyalı yatırımcılar, Bursa'ya yaşlı bakım merkezi kurmak için harekete geçti. 3 milyar dolarlık proje için Uluabat, Keramet ve Dağyenice'nin değerlendirilebileceği belirten Vali Şahabettin Harput, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Avrupa'da 60 yaş üstü 1 milyon nüfusu olan Finlandiya, yaşlıların bütün bakımlarının yapılacağı merkez için Türkiye'de yer arayışına girdi. Finli yatırımcılar, Bursa'ya yatırım için göz kırptı. Finlandiya'daki vakıf, Türkiye Geriatri Vakfı'yla temas kurdu. Finli heyet, ilk temasların ardından, cuma günü Bursa'da Vali Şahabettin Harput öncülüğünde toplandı. Vali Harput başkanlığındaki toplantıya, Finlandiya Geriatri Vakfı temsilcileriyle yaşam merkezi projesini gerçekleştirecek Finlandiyalı yatırımcı firma temsilcileri katıldı. Vali Şahabettin Harput, proje hakkında bilgi verdi.
Görüşmelerin sürdüğünü belirten Vali Şahabettin Harput, yatırımın Bursa için önemli olduğunu ifade etti. Vali Harput, "Böyle bir proje söz konusu. Ama daha henüz net değil. Yani geriatri üzerinde çok ciddi projeleri var. Finli yatırımcılar da bunlardan birisi. Konuyla ilgili cuma günü bir toplantı gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 3 milyar dolarlık bir proje. Böyle büyük bir projenin hemen 'pat' diye şuraya kurulması ciddi bir araştırma yapmadan mümkün değil. Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

"ÇOK AYALI BİR PROJE"
Bu projenin bir ayağının Mustafakemalpaşa olduğunu söyleyen Harput, "Bir ayağını da İznik Keramet bölgesi oluşturuyor. Diğer bir ayak ise Dağyenice bölgesi. Birkaç ayaklı olmak üzere görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kesinleşirse kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Mustafakemalpaşa'nın Kömürcükadı-Derekadı-Karaorman köyleri arasındaki 22 bin dönümlük arazi üzerinde durulduğu öğrenildi. Proje gerçekleşirse, hayatlarının bundan sonraki bölümünü burada geçirecek yaşlılar için kalabilecekleri evler inşa edilecek. Proje içinde hastaneden sosyal alanlara, spor tesislerinden termal ve SPA merkezlerine, otellerden kültür merkezlerine kadar ihtiyaç duyulan birçok tesis kurulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.