SON DAKİKA
Hava Durumu

Fırıncılara hijyen eğitimi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle Karacabey ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren fırın işletmecileri ve çalışanlarına hijyen eğitimi verildi.

Bursa ve çevresinde ilk defa Karacabey'de gerçekleştirilen eğitime ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren fırınlardan 100 kişi katıldı. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda iki bölüm halinde düzenlenen eğitimde, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi Mürvet Öztürk tarafından "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği", Gıda Mühendisi Seyfullah Selvi ve Kontrol Görevlisi Mustafa Yıldız tarafından "hijyen" hakkında bilgi verildi. Gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, mevzuat, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı gibi konuların anlatıldığı eğitimin ardından yapılan imtihanda 100 üzerinden 70 puan ve üstü alarak başarılı olanlara belge verileceği açıklandı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Güncü, fırıncılar başta olmak üzere halk sağlığını yakından ilgilendiren düzenlemelerin önemine dikkat çekti. Gıda başta olmak üzere ülkemizde her alanda yeni bir yapılanma olduğunu, kalite anlayışının sürekli artış gösterdiğini, hazırlanan mevzuatların hem yapıcı hem de caydırıcı olduğunu belirten Güncü, tebliğe aykırılığın tespit edilmesi halinde 11 bin 875 TL gibi yüksek cezalar kesileceğini söyledi.

Güncü, ''Çok kısa zamanda hazırlıkları tamamlanan ve Bursa'da ilk olarak düzenlenen bu eğitime gösterilen ilgiden mutlu oldum. Ben de bu sektörde faaliyet gösteren bir işletmeci olarak, çalışanlarımızın vardiya düzenlerini aksatma pahasına eğitime katılmalarını sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim alamayan sektör mensupları için 5 Eylül 2012 tarihinde saat 16:00'da ikinci bir eğitim daha düzenleyeceğiz. İnşallah o eğitimle birlikte ilçemizde faaliyet gösteren tüm fırın çalışanları mevzuat gereklerini yerine getirmiş olacak" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.