SON DAKİKA
Hava Durumu

Fırtına için tabela uyarısı

Uludağ Endüstriyel Reklam A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Orhan Söylev, Meteoroloji tarafından

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2018 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fırtına için tabela uyarısı
Uludağ Endüstriyel Reklam A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Orhan Söylev, Meteoroloji tarafından açıklanan ve ülkenin batı bölgelerini etkilemesi öngörülen tropik fırtınanın tabelaları hasara uğratıp çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Kuruluşundan bu yana 16 yıldır ülke çapında sektörün liderlerinden biri haline gelen ve Açıkhava reklamcılık sektörüne yeni bir bakış açısı kazandıran Uludağ Endüstriyel Reklam A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Söylev, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yurdun batı kesimlerinde etkili olması öngörülen tropik fırtınanın, trafik işaret ve lambaları, tabelaları yerinden sökebileceği bilgisine atıfta bulunarak, doğabilecek olası zararlara karşı çeşitli uyarılarda bulundu. Orhan Söylev şunları söyledi: “Endüstriyel reklam firmaları, tabelaların imalatını, rüzgâr, fırtına başta olmak üzere diğer zarar verici etmenlere karşı dayanıklılık hassasiyetiyle gerçekleştirir. Ancak şiddetli rüzgâr, fırtına ve diğer dış etkenler ister istemez olumsuz etkilere yol açabiliyor. Yanı sıra özellikle bakımı yapılmamış tabelalar, olumsuz hava şartlarında çevre kirliğinden estetiğe, maddi hasardan vatandaşın sağlığına zarar gelmesine kadar birçok hasara sebep olabiliyor. Bizler tabela kullanan firmaların bakımlarını 3.yıllarında mutlaka yaptırmasını öneriyoruz. Yaz ayının bittiği ve artık sonbahar ve kış mevsimlerine girme dönemindeyiz. Bursa’nın lodosunu da göz önüne aldığımızda tabela bakımlarını yaptırmayanların mutlaka yaptırmasını hatırlatırım. Özellikle Meteoroloji’nin uyarısından hareketle bağlantı aksamı gevşemiş, sallanan, inşası iyi yapılmamış, bakım zamanı geçmiş totem ve tabelalar, mutlaka kontrol edilmeli ve olası bir zarara yol açması engellenmelidir.”

“SORUMLULUK REKLAM VEREN FİRMAYA AİT”
“1 yıldan sonra sorumluluk kanunen totemi kullanan firmaya aittir” diyen Söylev konuşmasını şöyle noktaladı: “Firmalar bakımlarını zamanında yaptırmamışsa olabilecek bir maddi hasar veya yaralamalı kazadan sorumlu tutulabilirler. Bu bakımları yaptırmaları veya bu gibi olumsuz hava şartlarında önlem almaları hem vatandaşımızın hem de kendilerinin yararınadır. Tabelanın montaj süreci en iyi malzemeden ve en kaliteli işçilikle yapılmalıdır. Bakım zamanı geldiğinde veya olumsuz hava şartlarında, tabelaların veya totemlerin konstrüksiyon yani taşıyıcı kısmı bağlantı elemanları, elektrik aksamı ve tesisat sisteminin bağlantıları mutlaka kontrol edilmelidir. Vatandaşlarımız da yoğun fırtına anlarında totem ve tabela çevrelerinden uzak durmalarıdır.” (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.