SON DAKİKA
Hava Durumu

Forumda buluştular

Kadın Ekonomi Platformu ve Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa Yüksek Öğretim Forumu’nda öğrencilere ‘Bologna süreci’nin a

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadın Ekonomi Platformu ve Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa Yüksek Öğretim Forumu’nda öğrencilere ‘Bologna süreci’nin avantajları anlatıldı. 


Bursa Akademik Odalar Birliği’ndeki panelde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Avrupa’nın yükseköğretim standartları zorlu olduğu kadar en azından bugüne kadar bildiklerimizin dışında ve üstünde bir şeyler isteyen bir süreç olduğu kesin. Tabii ki bir taraftan ülkemizin sosyo-ekonomik şartlarını düşünmek gerekiyor. Alt yapıdan kaynaklanan eğitim fırsat eşitsizlikleri gibi. Eğitimin paralı hale getirilmiş olması sıkıntısı da dikkate alınırsa kendimiz ve ülkemiz için en iyisini yapmaya çalışmak durumundayız. Bu forum hepimize bir fırsat sunuyor. Geleceğimiz için, hedef belirleyebilmek için, öngörülerimizi oluşturmak gerekiyor” dedi.
Kadın Ekonomi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Aydede de, hedeflerinin Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlükte olan akademik sisteme Türk akademik sistemini adapte etmek olduğunu belirtti. Aydede, öğrencilerin, ‘Bologna süreci’ kapsamında AB’de üniversite eğitimini tamamlayarak mesleki tecrübe edinebileceklerini ve ikinci ve üçüncü bir dil öğreneceklerini söyledi.
Workshop ve seminerle öğrencilerin birebir üniversitelerle görüşeceği ‘Yüksek Öğretim Forumu’nda, Alman Değişim Programından Doç. Dr. Nilgün Yüce, Almanya'daki eğitim sistemini ve devlet üniversitelerinde okumak isteyenlerin neler yapmaları gerektiğini anlatırken, Doç. Dr Züleyha Alper de Tıp mesleğinin sorumluluğunu gençlere aktardı. İşletmelerin kollarını, geleceğin mesleği sanal meslekleri ve turizm işletmesi gibi birçok mesleğin de ele alındığı seminere Üniversite Sorumlusu IBM Jale Akyel, Prof. Dr. Ali Ceylan ve Valentine Schoups da konuşmacı olarak katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.