SON DAKİKA
Hava Durumu

Fotoğrafın yaşayan efsanesi Bursa'da

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2011 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2011 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fotoğrafın yaşayan efsanesi Bursa'da
Dünyada fotoğraf sanatının ‘yaşayan efsanesi’ olarak bilinen Bruno Barbey, ‘1. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nde Bursalı fotoğrafseverlerle buluştu.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği FotoFest, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası´nın ana sponsorluğunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında ustalarla söyleşiler devam ediyor. Ertuğrul Bey Meydanı’nda kurulan FotoFest açık hava sahnesindeki programda, yaşayan efsane olarak nitelendirilen Magnum Fotoğraf Ajansı'nın ünlü ismi Bruno Barbey, Bursalı fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi.
Magnum Fotoğraf Ajansı’nın 60 yıllık geçmişinin 40 yılında görev alan sanatçı Bruno Liderbahis Barbey, İtalya, Polonya gibi ülke monografilerinden Paris’teki siyasal olaylara, savaş bölgelerinden iç çatışmalara kadar birçok olaya tanık olduğunu anlattı. 40 yılı aşan fotoğrafçılık deneyimini Bursalılarla paylaşan Barbey, gördüğü yoğun ilgiden dolayı da duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şimdiki neslin fotoğraf makineleri açısından çok daha şanslı olduğunu söyleyen Barbey, artık fotoğraf makinelerinin gözün bile göremediği detayları rahatlıkla yakaladığını ifade etti. Program sonunda Fotofest Sanat Yönetmeni Merih Akoğul, festivale katılımından dolayı Bruno Barbey’e plaket verdi. Söyleşinin ardından ‘Yasak Mekanlar’ temalı fotoğraf gösterisi izleyicilerle buluştu.
Festival kapsamında Merinos AKKM’de ‘Sinemadaki Fotoğraf Kuşağı’ isimli belgesel ve film gösterimleri gerçekleştirildi. BUFSAD Güven Aktaş Salonu’nda ise Jonathan Lewis ‘Tarlabaşı’, Kate Brooks ‘Karanlığın Işığı’, Randa Mirza ‘Beirutopia’, Serkan Taycan ‘Memleket’, Merih Akoğul ‘Mekanların Yolculuğu: Türk Fotoğrafına Bir Bakış’ temalı fotoğraf çalışmaları üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Fotofest Kitabevi’nde düzenlenen kitap imza gününde de REC Kolektif sunumu yapılırken, ‘The Americans List’ konulu seminerde Jason Eskenazi görüşlerini paylaştı. Craig Cohen’in moderatörlüğünde düzenlenen ‘Modern Çağda Fotoğraf Kitapları’ adlı panele de Ken Schles, Ken Light, Kai Wiedenhoefer ve Kate Brooks konuşmacı olarak katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.