SON DAKİKA
Hava Durumu

Geç de olsa Gülen'in sarayına el konuldu

►Fetih BAĞCI Şehir Gazetesi’nin 2014 yılında gündeme taşıdığı ve FETÖ’den tutuklu Sami Şentürk’ün Fetullah Gülen içi

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Geç de olsa Gülen'in sarayına el konuldu
►Fetih BAĞCI

Şehir Gazetesi’nin 2014 yılında gündeme taşıdığı ve FETÖ’den tutuklu Sami Şentürk’ün Fetullah Gülen için yaptırdığını söylediği Mudanya’daki malikâneye gecikmeli olsa da mahkeme kararı ile el konuldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma kapsamında aldığı kararlamalikânenin üçüncü kişilere satılarak el değiştirmesinin de önüne geçilmiş oldu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen için inşa edildiği Şentürkler Otomotiv’in sahibi Sami Şentürk tarafından da dillendirilen malikâneye nihayet tedbiren el konuldu.17-25 Aralık yargı darbe girişimi sürecinin ardından Şehir Gazetesi’nin gündeme taşıdığı malikaneyle ilgili yargı beklenen adımı sonunda attı.  Mudanya’ya bağlı Çağrışan Mahallesi'ndeki malikanenin, "FETÖ elebaşı Gülen için yaptırıldığı" iddiaları üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

“GELİNCE BURADA KALACAĞINI BİLİYORUM”

Başsavcılık, basında yer alan "FETÖ'ye lüks malikane yapmışlar" haberi ve FETÖ/PDY ile ilgili açılan davada tutuklu yargılanan iş adamı Sami Şentürk hakkında bilgisine başvurulan bir kişinin, "Mudanya Devlet Hastanesi’nden Bademli'ye giderken Çınaraltı Evleri villalarının bitişiğinde, taş duvarlarla çevrili çok büyük bir malikane var, orada araba satan firmanın sahipleri yaşıyor, bu şahısların FETÖ'cü olduğunu biliyorum, Fetullah Gülen'in de Türkiye'ye gelince bu malikanede kalacağına dair söylentiler var" ifadelerini ihbar kabul ederek soruşturma başlattı.

“FETÖ İÇİN YAPILDI ÖRGÜT BURADA TOPLANDI”

İncelemede, malikânenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen için yapıldığını, burada FETÖ/PDY üyelerinin toplantı ve faaliyetlerde bulunduklarını tespit eden Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamı Sami Şentürk'e ait otomotiv firmasının üzerine kayıtlı eve el konulması için Bursa 3. Sulh Ceza Mahkemesine talepte bulundu.Mahkeme, soruşturmaya konu Mudanya’daki malikâneye, üçüncü kişilere satılması ve devrinin önlenmesi amacıyla tedbiren el konulmasını kararlaştırdı.Uludağ manzaralı, yaklaşık 17 dönüm arazide kurulu ve 3 bin metrekare kapalı alana sahip malikânenin içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu ve spor sahaları da bulunuyor.

ŞEHİR ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIDI



Bursa Şehir Gazetesi’nin ülke gündemine taşıdığı Şentürkler’e ait malikânenin inşa edildiği 2002 yılında 372 bin lira gibi komik bir rakama bu grup tarafından satın alındı. 2008 yılında inşaatına başlanan 2 bloktan oluşan malikane inşaatı için Bursa'nın önde gelen bazı işadamları da Fethullah Gülen için yapıldığı gerekçesiyle inşaata maddi yardımda bulundu. 3 bin 600 metrekare kapalı alanı olan malikâne 3 kattan oluşuyor. İki ayrı blok halinde planlanan malikanede kimse oturmadı. Bu arada 5 dekarlık Büyükşehir Belediyesi'ne ait yeşil alan da 2 metrelik ihata duvarı çekilerek, malikanenin bahçesi durumuna getirildi.Bursa'da FethullahGülen için hazırlandığı bilinen malikane TOKİ tarafından inşa edilen Mudanya Devlet Hastanesi’nin tam karşısında bulunuyor. Bölgede çam ormanı ve zeytinlikler ile tam bir tabiat ortamı hâkim bulunurken, 600 metrelik rakımdan Bursa ve Gemlik Körfezi panoramik olarak seyrediliyor. Açık havalarda ise İstanbul'un ışıkları ile İmralı Adası'nı da görmek mümkün olabiliyor.

"GÜLEN İÇİN YAPTIRDIM"

FETÖ’den tutuklu Sami Şentürk'ün o dönemlerde Bursa’da her ortamda, "Burayı Fethullah Gülen ülkeye döndüğünde kalması için yaptırdım" dediği iddia ediliyordu. Bahçesinde 250 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bulunan malikânenin bahçesi, sosyal donatı alanları ile dolu. Sadece villa tarzı evlerin yapıldığı Bademli semtinin üst taraflarında zeytin bahçelerinin arasında yer alan devasa yapı, yüksek duvarlarla çevrili olduğu için dışarıdan çok fark edilemiyor ancak gökyüzünden bakınca heybeti gün yüzüne çıkıyor.
27 OCAK 2014 TARİHLİ HABERİMİZ
http://sehirmedya.com/bursa-bolge/yine-bir-civanmert-yine-kamu-arazisi-gaspi/

 
12 MAYIS 2014 TARİHLİ HABERİMİZ 
http://sehirmedya.com/siyaset/iste-fethullah-gulen-icin-bursada-yapilan-villa/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.