SON DAKİKA
Hava Durumu

Geçmişten geleceğe 'Bursa Kütüphaneleri'

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan ‘Bursa Kütüphaneleri’ kitabı, ‘49. Kütüphaneler Haftası’nda okurla b

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan ‘Bursa Kütüphaneleri’ kitabı, ‘49. Kütüphaneler Haftası’nda okurla buluştu. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan eserlere ‘Bursa Kütüphaneleri’ adlı kitap ile bir yenisi daha eklendi. ‘49. Kütüphaneler Haftası’nda okurlarla buluşturulan kitabın tanıtımı da Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından sürdürülen çalışmalarla kent belgeliğine değerli eserlerin kazandırıldığını ifade etti. Bu eserlere ‘Bursa Kütüphaneleri’ adlı kitabın da eklendiğini anlatan Başkan Altepe, kütüphanelerin bir şehrin ve medeniyetin hafızası olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıdan üstyapıya, şehrin erişilebilir olması yolunda çalışmalar yaparken, kültür ve medeniyetin beşiği kentimizde kaybolmak üzere olan tüm belgeleri de yeni eserlerle gelecek kuşaklara taşınması konusunda gerekeni yapıyoruz. Bursa, şehir kültürünün geleceğe aktarılması konusunda Türkiye’ye örnek oluyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir, Şehbenderler Konağı, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi ve Hanımlar Lokali kütüphaneleri olmak üzere 4 kütüphanenin aktif olarak çalıştığını ifade ederken, Bursa’da Kültür Bakanlığı’na ve resmi kurumlara bağlı kütüphanelerle özel kişiliklerin oluşturduğu kütüphanelerin de bulunduğuna işaret etti. Altepe, Büyükşehir Belediyesi’ne kütüphanelerinde 2012 yılında 60 bin eserlik koleksiyonla 425 bin kişiye hizmet verildiğini vurgulayarak, son 5 yılda Türkiye’nin farklı illerinden gelen talepler doğrultusunda 149 okula 6 bin 800 civarında kitap bağışlandığını belirtti. Bunun yanı sıra gezici kütüphanenin de merkeze uzak 13 okula hizmet verdiğini anlatan Altepe, bu yıl da her ilçeye bir kütüphane kurulması ve köylere okuma köşesi oluşturulmasını hedeflediklerini kaydetti.
Başkan Altepe ‘Bursa Kütüphaneleri’ kitabının, geçmişten bugüne dek şehrin kütüphanecilik anlayışını gözler önüne serdiğini, çalışmanın kitapseverlere yeni ufuklar açacağını söyledi.
Bursa Kütüphaneleri kitabına editörlük yapan Ali İhsan Aktaş da çalışmanın süreci ve Bursa’da kütüphanelerin tarihiyle ilgili bilgiler verdiği açıklamasında, değerli bir eserin kazandırılmasına destek olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise köylerde yaşayan vatandaşlardan, köylerine kültür merkezleri ve okuma odaları yapılması konusunda yoğun talepler geldiğini söyledi. Erdönmez, Murat Aksel’in binlerce kitabını kütüphanelere bağışladığını anlatarak, bütün Bursalıları kitap bağışına davet etti.
Toplantının ardından Başkan Altepe, Şehir Kütüphanesi’nde sergilenen kitap konulu karikatür sergisini gezdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.