SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleceğimiz kontrol altında!

Bursa'nın gelişiminde ve ulaşımında yaşanacak sıkıntıların 2030 yılına kadar kontrol altına alındığını belirten Büyükşehir Belediye

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın gelişiminde ve ulaşımında yaşanacak sıkıntıların 2030 yılına kadar kontrol altına alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planıyla kentin gelişimini ve alınacak tedbirleri belirlediklerini, uygulamaya girme aşamasında olan ulaşım ana planıyla da trafikte yaşanacak sıkıntıların geçtiklerini söyledi. 


Başkan Altepe, AK Parti Genel Merkez AR-GE Birim Başkanlığı tarafından Gemlik'te düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve akademi üyelerinin yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe, Bursa'nın gelecek 20 yıldaki vizyonu konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının Bursa'nın öncelikleriyle birlikte gelecek vizyonunu belirleyen, gelişimini yönlendiren, şehrin hangi ekonomik sektörlerde nasıl gelişeceğini gösteren belge olduğunu vurguladı. Bursa'nın anayasası olan bu planın şehrin geleceğinis ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Çevre düzeni planında alt ölçekli planları yönlendirici ana kararlar, bu kararların kimler tarafından nasıl uygulamaya geçirileceği de tanımlandı. Kentin gelişme yönünün batı yönünde olması yaklaşımı, şehir içindeki kirletici sanayinin yerleşim alanı dışına çıkarılması yönünde çalışmalar yapıldı. Batı planlama bölgesinde konut alanları ve çalışma alanları oluşturuldu” dedi. Bursa’nın 2030 yılını hedef alan planın hazırlık çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, şeffaf ve katılımcılık esasına göre 1,5 yılda 180 toplantı yapıldığını ve bu toplantılara 2780 kişinin katıldığını vurguladı. Toplantılarda yerel ve merkezi idarenin yönetici ve uzman kadroları, tüm resmi kurumların, sivil toplum ve meslek odalarının yöneticileri, uzmanlar, medya ve üniversite temsilcilerinin yer aldığını kaydeden Başkan Altepe, "Çalışma ekibimizde, 20 danışman hocamız ve 60 akademisyen görev yaptı. Böylelikle 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı, katılım modeliyle üretilen ilk çalışma özelliğini taşımış oldu" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uygulama aşamasında olan Ulaşım Ana Planı'yla Bursa'da 2030 yılına kadar yaşanabilecek trafik sorunlarının önüne geçtiklerini ifade etti. Planın dünyada 30 kadar başkentin ulaşım planlamasını yapan Dr. Brenner firmasıyla birlikte çizildiğini, büyükşehir sınırları içerisindeki 7 ilçe 234 mahalle 13 bin 448 hanede 48 bin 600 kişiyle yüz yüze anket yapılarak, 5 noktada 2 bin 223 şoförle görüşülerek, 68 kavşakta video kaydı alınarak ve ana caddelerde 7 gün 24 saat araç ölçümleri yapılarak oluşturulduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu yoğun faaliyetler sonucunda; yüksek kentsel kaliteyi sağlama, insanların rahat yaşayıp çalışabilecekleri, hızlı yolculuk imkanı olan, çevre dostu ve çevreyi ileriye dönük sağlıklı tutma hedefi doğrultusunda bir planlama gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz plana göre, ulaşımın ana omurgasını yine Bursaray oluşturacak. Bunun yanında 3 ana ve 1 ringten oluşan 4 tramvay hattı, 8 adet birincil otobüs hattı ve 75 adet ikincil otobüs hattı öngörüyoruz. Bu şekilde, trafikte yaşanabilecek muhtemel sorunların azami oranda önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.
AK Pati İl Başkanı Sedat Yalçın, son 10 yılda Türkiye'de istikrarlı, doğru politikalar üreten ve reform cesareti olan bir yönetim anlayışının sergilendiğini ifade etti. Yalçın, bu yönetim anlayışının Türkiye'yi bölgesinde hızla yükselen bir ülke haline getirdiğini, bunun da ötesinde kendi insanıyla barışma ortamı hazırladığını söyledi. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, siyaset akademisinin içeriği ve sonuçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.