SON DAKİKA
Hava Durumu

Gelin vazgeçin bu sevdadan!

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan Orhanga

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gelin vazgeçin bu sevdadan!

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin kampüsü Bursa Teknik Üniversitesi’ne verildi ve üniversitenin yer sorunu çözüldü. Ancak siyasiler 500 milyon lirayı sokağa atıp Kestel Çataltepe’deki kampüsün yapılması için çaba harcıyor. Gelin vazgeçin bu sevdadan Beyler!


 

Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüs sorunu FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin kampüsüne taşınmasıyla son buldu.  Ancak siyasiler hala Kestel Çataltepe Mevkii’nde kampüs yapılması için uğraşıyor. BTÜ’nün kampüse ihtiyacı kalmaması nedeniyle bu yükün milletin sırtına yüklenmemesi en güzel adım olacak. Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olarak 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi, kuruluşundan itibaren bir kampüsü olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadı. Yıllarca kampüs için uygun arazi arandı.  Kestel Çataltepe bölgesindeki 1 milyon 537 bin metrekare alan kampüs için tahsis edildi ama kampüs aradan geçen sürede buraya yapılamadı. Yıllarca emanet binalarda hizmet veren BTÜ için kaderin değiştiği an ise Kanun Hükmünde Kararname ile 2016 yılında Orhangazi Üniversitesi’nin kapatılmasıyla oldu.


KHK İLE SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLDU


Terörist FETÖ’nün elinden alınan Orhangazi Üniversitesi’nin kampüsü, Bursa Teknik Üniversitesi’ne tahsis edildi. Böylece Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüs sorunu şehir merkezinde çözülmüş oldu. Bu kampüsün önümüzdeki yıllar için de BTÜ için yeterli olacağı ifade ediliyor. Yani artık Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeni bir kampüse ihtiyacı yok.


ARAZİ BÜYÜK AMA YAPILAŞMA ALANI SINIRLI


Ancak Bursa’da siyasiler ve bir kısım lobi, Kestel Çatalkaya sırtlarındaki araziye BTÜ için kampüs yapılması noktasında ısrarcı. Sadece altyapısı için devletin cebinden 70 milyon lira çıkması denek olan kampüs, arazi şartları itibariyle de ancak Orhangazi Üniversitesi’nden devralınan kampustaki yapılaşma kadar yapılaşmaya imkan tanıyacak.  Kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nden devralınan toplam alan 170 dönüm, Kestel’de ise 2 bin dönüme yakın devasa bir arazi var ancak arazi şartları nedeniyle Kestel’deki arazide yapılaşma aşağı yukarı bu kampüstekiyle aynı olacak.  


525 MİLYON LİRA LAZIM


YÖK’ten istenen yapılaşma alanı izni 350 bin metrekare. Normalde metrekaresi bin liraya mal olan inşaat, bölgenin kayalık yapısı nedeniyle en az bin 500 liraya mal olacağı hesaplanıyor. Yani ihtiyaç olmamasına rağmen bu kampüs yapılırsa milletin kesesinden en az 525 milyon lira boşa gitmiş olacak.  2016 yılı fiyatlarıyla sadece BTÜ Kestel Merkez Kampüs Rektörlük Binası projesinin bedeli 205 bin lira, derslikler için  proje ücreti ise 500 bin lira. Rakamlar ortadayken, Kestel ısrarı neden?  


LOKASYON TARTIŞILMAZ BİLE


Yıldırım’daki kampüse taşınan ve artık yerleşik düzene geçen BTÜ için mevcut binanın lokasyonu da vazgeçilmez bir durum.  Kent içinde olan kampüste yapılaşma tamamlanmış durumda. Ulaşım oldukça kolay. Bursaray ve diğer ulaşım imkanları kampüsün önünde. Bu saatten sonra BTÜ’yü Çataltepe’ye taşımak akıl karı değil. Çataltepe Kampüsü’nden vazgeçilmesiyle sadece yol ve altyapı için yaklaşık 70 milyon lira devletin cebinde kalacak. Binaların yapımı ve diğer ihtiyaçların karşılanması yüz milyonlarca liranın buraya gömülmesi anlamına gelecek. Oysa Bursa Teknik Üniversitesi’nin böyle bir yatırıma ihtiyacı yok. Sonuç olarak; Bursa kamuoyu bu konunun artık kapanmasını ve devletin parasının ziyan edilmemesini istiyor. Çataltepe mevkiinde bu sevdadan vazgeçilmesini, milletin imkanlarının heba edilmemesini istiyor.  


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.