SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik için ilk adım atıldı

Gemlik'in, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile deprem riski altında bulunan yer

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik için ilk adım atıldı


Gemlik'in, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile deprem riski altında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayanların daha güvenli bölgeye nakledilmesine ilişkin düzenlemenin ardından Kumla'ya bin 200 fidan dikildi.

Orman Bakanlığına devredildiği belirtilen ilçenin üst bölgesindeki orman vasfını yitirmiş araziler kadar yeni orman alanlarının oluşturulması hedefi doğrultusunda, "Radar mevkisi"ne fidan dikildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Orman Bölge Müdürlüğünün çok hızlı çalıştığını söyledi.

Vatandaşların yazın bölgede piknik yapabileceğini dile getiren Yılmaz, "Burası, 50-60 yıldır bomboş. Bu kadar güzel yerler kullanılmamış. Şimdi 696 sayılı KHK, vesile oldu ve bu güzel yerler, vatandaşımıza kazandırıldı." dedi.

Orman İşletme Bölge Müdürü Yalçın Akın da hazineden devrolan yerlerin ağaçlandırılmasına başladıklarını belirterek, "Bu, bir başlangıç. Gemlik'in yeni taşınan yer miktarından daha çok orman tahsis edilmiş olacak." ifadesini kullandı. (AA)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.