SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik sahilini yayalaştırma projesine UKOME engeli

Gemlik yeni sahilin akşam saatlerinde trafiğe kapanması yönündeki çalışma Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2019 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2019 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik sahilini yayalaştırma projesine UKOME engeli
Gemlik yeni sahilin akşam saatlerinde trafiğe kapanması yönündeki çalışma Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından reddedildi.
Gemlik yeni sahilin sabah 05.00 ile 19.30 saatleri arasında trafiğe kapatılması projesi UKOME tarafından reddedildi. Trafiğe kapatılacağı duyurulan sahilin, çarşı deresinden engelsiz kafeye kadar olan bölgesinde geçtiğimiz gün inceleme yapılmıştı. UKOME iptal ile alakalı gerekçesinde park sorununa dikkat çekerken, Gemlik Belediyesi tarafından konu ile alakalı 'plaka tanıma sistemi' dahil pek çok alternatif sunulmuştu. Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan yaptığı açıklamada, Gemlik'te en kıymetli alanlarda araçların ön planda, insanların arka planda tutulduğunu ifade ederek, "Kafeler bölgesi dediğimiz bir alan var. Sahilin 3'te 1'lik bölümü, orada bir deneyeceğiz. UKOME'ye yazı yazdık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmeleri yaptık. Bu ay sonu herhalde kararda alınacak. Kafeler bölgesini akşam saat 19:30'la sabah saat 05:00 arasında araç trafiğine kapatacağız. O saatten sonra orada bulunan araçların dışarıya çıkması mümkün olacak ama oraya araç girişi engellenecek. Umduğumuz şey şu, "Yayalaşmış alanlarda sosyal hayat daha rahat ayağa kalkıyor, hayata geçiyor. Akşam saatlerini en azından deniz kenarında keyif içerisinde bütün Gemlik'in yaşayabilmesine olanak sağlayacak hale getireceğiz. Sadece bunu yapmamız bile anlamlı ve önemli olacaktır" demişti.


Gemlik'teki iyileştirmenin Bursa'daki vatandaşlara da çok ciddi katkı sağlayacağını belirten Sertaslan, "Sahil şeridinde yeni bir yaşam alanı oluşacak. Deneyip görelim istiyoruz. Gemlik bu anlamda Bursa'nın da ihtiyaç duyduğu bir lokasyon. İyileştirmek geliştirmek manasında Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza da çok ciddi katkı sağlayacak. İddia ile söylüyorum 126 kilometre kıyı şeridi olan bir vilayetiz. Ama yüzmek açısından en önemli ve en güzel kıyı şeridi Gemlik'te. Körfezin Güney yüzü yüzmeye daha elverişli. Bu alanları yaz aylarında en canlı şekilde insanların bolca şekilde misafir olmayı arzu ettiği bir anlayışla sevk ve idare etmeye çalışacağız. Kumla ve Kurşunlu mahallelerinde de çeşitli düzenlemeler yapacağız. Kumla yaz aylarında araç trafiğine kapalı olsa da, çok karmaşık bir durum var. Seyyar satıcılar sahil şeridini işgal ediyor. Onu düzenlediğimizde çok daha rahat akacak sahiller büyükşehir belediyemizin yetkisi altında, başkanımızla görüşüyoruz son derece uyum içerisinde sorunların ortadan kaldırılması adına birlikte atacağız adımları. Kumla'da başka olacak. Kurşunlu zaten çok müstesna bir alan huzur isteyenlerin yeri. Gürültüden uzak olayım, iyot kokusunu kana kana burnumdan soluyayım diyen insanların geldiği bir yer. Öyle olmaya da devam edecek. Orada yatırım noktasında bir şeyler yapmamız lazım. Hem takvim hemde üstlendiğimiz ekonomik durum bunu bu yıl için pek mümkün kılmıyor. Önümüzdeki yıl hak ettiği yatırımlarla buluşturmaya başlayacağız" açıklaması yapmıştı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.