SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te 4.Rekreasyon Projesi Gençali Deresinde Başladı

Gemlik Belediyesi'nin dereleri daha temiz, daha sağlıklı ve turizme yönelik olarak körfezle buluşturma projesi devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik'te 4.Rekreasyon Projesi Gençali Deresinde Başladı
Gemlik Belediyesi'nin dereleri daha temiz, daha sağlıklı ve turizme yönelik olarak körfezle buluşturma projesi devam ediyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Çarşı Deresi Rekreasyon projesinin ilk etabını tamamlamasının ardından Gemlik Belediyesi, daha önce de Karsak Deresi ve Kumla Deresi Rekreasyon projesi çalışmalarını başlatmıştı. Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi kapsamında ikinci etap çalışmaları devam ettiren Gemlik Belediyesi, Kumla Deresi’nde de hedeflediği çalışmaları büyük oranda tamamlamıştı. Karsak Deresi Çökeltme havuzu ve dere ıslah çalışmalarını da sürdüren Gemlik Belediyesi, 4. rekreasyon projesini Gençali Deresinde başlattı.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gençali Deresinin tamamında dere ıslahı çalışması yapacaklarını belirterek, derenin körfezle birleştiği nokta olan Kumsaz sahilinde de düzenleme çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. 4. dere rekreasyon çalışmalarının ilçeye hayırlı olmasını dileyen Refik Yılmaz, Kumla ve Kurşunlu sahilinden sonra Kumsaz bölgesinde de sahil düzenleme ve plaj kazandırma çalışmasına start verdiklerini kaydetti. Dereleri Körfezle birleştirme projesinin son etabı olan Gençali deresi ve Kumsaz Sahil düzenleme çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, dere güzergâhındaki kötü görünümün yanı sıra, dere içindeki atıkların temizlenerek, kötü kokunun da giderileceğini ifade etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi kadastro çalışmalarıyla birlikte Kumsaz bölgesinin de hizmet almaya başlayacağını ifade eden Refik Yılmaz, Kurşunlu Bölge Parkı çalışmalarına yakın mesafede olan bölgedeki yatırımların Gençali Deresi ıslahı, sahil düzenleme ve rekreasyon projesi ile ivme kazanacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.