SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te çocuk şenliği

Gemlik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Pabucu Yarım, Çık Dışarıya Oynayalım Çocuk Şenlikl

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Pabucu Yarım, Çık Dışarıya Oynayalım Çocuk Şenlikleri", “Yağ Satarım Bal Satarım” oyunuyla devam ediyor. 


Bu yıl üçüncüsü yapılan şenlikler kapsamında daha sonra ilkokul 5. sınıflar “Yakan Top”, 3. sınıflar “Mendil Kapmaca” ve 4. sınıflar da “Tombik Oyunları” finallerinde yarışacak. İlkokul 2. sınıflarını kapsayan “Yağ Satarım Bal Satarım’ oyunu ise ilk günden heyecan fırtınasına sahne oldu. 18 okuldan 180 öğrencinin hem eğlenip, hem de ter döktüğü oyunlar üç gün sürdü.
Oyunların hedefi çocukları kötü alışkanlıklar ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırıp, geleneksel oyunlarla tanıştırmak. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve Türkiye’ye örnek olan şenlikler ay boyunca devam edecek. Büyük mücadelelere sahne olan oyunları, öğretmen ve veliler de heyecanla takip ediyor.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, geleneksel hale gelen çocuk oyunlarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinin artarak devam edeceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.