SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te yaz Kur'an kurslarına ilgi yoğun

Gemlik ilçesinde, yaz Kur'an kurslarına yaklaşın 4 bin çocuğun kayıt yaptırdığı bildirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik'te yaz Kur'an kurslarına ilgi yoğun
Gemlik ilçesinde, yaz Kur'an kurslarına yaklaşın 4 bin çocuğun kayıt yaptırdığı bildirildi. 

İlçe Müftüsü Muammer Turan, yaptığı açıklamada, 23 Haziran-22 Ağustos tarihlerini kapsayan yaz Kur'an kurslarında 97 din görevlisiyle hizmet verdiklerini belirtti.

Turan, kurslarda Kur'an öğreniminin yanı sıra temel dini bilgiler ve peygamber efendimizin hayatının da öğretildiğini ifade ederek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kursa yazılan bütün öğrencilerimize ücretsiz interaktif CD'li Kur'an elifbası, dini bilgiler, peygamber efendimizin hayatı gibi kitapları ücretsiz olarak hediye edeceğiz" dedi.

Gemlik'te yaz Kur'an kurslarına yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"50 caminin yanı sıra 40 sınıftan oluşan 17 Kur'an kursunda ve yakınlarında cami olmadığı için de iki okul olmak üzere 69 merkezde kurslarımız devam ediyor. Yaklaşık 4 bin çocuğumuz kurslara yazıldı. Bu kurslarda 38'i bayan olmak üzere toplam 97 personelimiz görev yapıyor. Saat 10.00'da başlayan kursumuz 3 saat sürüyor. Ancak biz çocuklarımızı hemen göndermiyoruz öğle namazında da camide cemaatle namaz kılmalarını sağlıyor ve böylece çocukların cemaatle kaynaşmasını sağlıyoruz. Bu arada cemaatimizin de çocuklara karşı hoşgörülü ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Çocuklarımızı dinle korkutmak yerine dinimizi onlara sevdirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu çocukların bir kısmı teravih namazında da camide bulunmaları bizleri sevindiriyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve onlara camiyi sevdirmemiz gerekiyor’ dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.