SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te yürüdüler

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Türk Metal Sendikası, 3 Nisan’da yaptığı tepki yürüyüşüne çok daha kalabalık bir işçi kitlesi ile devam

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Türk Metal Sendikası, 3 Nisan’da yaptığı tepki yürüyüşüne çok daha kalabalık bir işçi kitlesi ile devam etti. 


Akşam mesai çıkışında Kayıkhane mevkiinde bir araya gelen sendika üyesi işçiler, sloganlar eşliğinde iskele meydanına kadar yürüdü. Çevre binalardaki vatandaşların da zaman zaman alkışla destek verdiği işçiler, sloganlar eşliğinde yürüdü.
İskele meydanında bir açıklama yapan Türk Metal sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Kemal Durmaz, “Bugün ülkemizin her yerinde, metal işçileri, MESS patronlarının sağduyudan uzak, kadir kıymet bilmez yaklaşımlarını protesto etmektedir. Otomotivde, demir çelikte, beyaz eşyada gündemi biz belirleyeceğiz. İnsanca yaşama hakkını kimsenin ayaklar altına almasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar bu hak için yaşadık. Bundan sonra da bunun için yaşayacağız. Biz üreten insana sevgi istiyoruz. Emeğine saygı istiyoruz. Şunu unutmasınlar ki, insana sevgi, emeğe saygı olmadıkça huzur da yok, huzur olmadıkça barış da yok. Barış olmadıkça asla ve asla üretmek de yok” dedi.
“115 bin metal işçisi adına yapılan görüşmelerde 96 madde için 6 oturum yaptık” diyen Durmaz, “Birinci 6 ay için yüzde 18 istedik, onlar 4.6 verdiler. Biz yakacak zammı, izin yardımı ve bayram harçlığında yüzde 24 dedik, onlar 9 teklif etti. Biz barış içinde çalışma ortamı dedik, onlar esnek çalışma dediler. Biz de hayır dedik ve uyuşmazlık zaptı tuttuk. Bundan sonra da meydanlarda konuşacağız, anladıkları dilden hakkımızı alana kadar konuşacağız. Patronlar inatlaşmayı bıraksın. 1,14 inadından vazgeçsinler, esnek çalışma inadından vazgeçsinler. Biz inatlaşmak istemiyoruz, biz insanca çalışalım, insanca yaşayalım istiyoruz. Biz üretelim istiyoruz. Biz kazanmak istiyoruz; Mess patronları kazanmak istiyorlarsa, önce bizim kazanmamız gerektiğini kabul edecekler. Her geçen zaman fabrikalar için bir kayıp. Bu kaybın ardında bir ayıp var. O ayıp patronların aybı. Bizler 45-50 gündür meydanlardaysak, eylem yapıyorsak, bu patronların aybıdır, Bu aybın adı katılıktır.. Bu aybın adı dayatmacılıktır. Ya bu ayba bir son verecekler, ya da bunun faturasına katlanacaklar. Çünkü biz bu yola pazara kadar değil, mezara kadar çıktık” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.