SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'teki imar soruşturmasına İçişleri Bakanlığı'ndan izin

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2012 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik'teki imar soruşturmasına İçişleri Bakanlığı'ndan izin
Bursa'nın Gemlik ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen imar yolsuzluğu ile ilgili soruşturmada görevden alınan eski Başkan F.G. ve bazı memurlar için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik'in Belediye Meclis üyesi olduğu dönemde bulunduğu yolsuzluk iddialarıyla ilgili suç duyurusunda son aşamaya gelindi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hazırlanan bilirkişi raporunun ardından İçişleri Bakanlığı da yolsuzluk iddiaları ile alakalı harekete geçti. Bakanlık, eski Başkan F.G. ve İmar Şehircilik eski Müdür Vekili H.S. için soruşturma izni verdi. Birden fazla ayrı dosya için soruşturma izni verildiği öğrenilirken, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyayı yeniden açarak, soruşturma izni verilen F.G. ve H.S.'nin yeniden ifadesine başvurdu. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda başka kişilerin de ifadelerine başvurulacağı öne sürüldü.

Gemlik Belediyesi'nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında eski Başkan F.G. ile yardımcıları C.A. ve Ö.A. görevlerinden alınmış, C.A. ve Ö.A. bir süre cezaevinde tutuklu kalırken, F.G. ise 7 saat süren savcı ve hakim incelemesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Açılan yeni soruşturma ile F.F ile H.S. için gözaltı kararı alınıp alınmayacağı ise soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.