SON DAKİKA
Hava Durumu

GENÇ DOSTU ŞEHİR YILDIRIM

 Yıldırım Belediyesi, öncelikli hizmet grupları arasında yer alan gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha aktif katılmaları

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
GENÇ DOSTU ŞEHİR YILDIRIM
 Yıldırım Belediyesi, öncelikli hizmet grupları arasında yer alan gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha aktif katılmaları amacıyla yeni projeleri hayata geçiriyor.

 Yıldırım Belediyesi, gençlerin gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ilçede başlatılan tiyatro seferberliği kapsamında, Yıldırım’da yüz binin üzerinde çocuk ve genç tiyatro ile buluşturuldu. Şehir pasaportu projesi ile de ilçede öğrenim gören öğrenciler Yıldırım ve Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezerek yaşadıkları şehre aidiyet duygularını geliştirdi. Ayrıca, gençlerin karşılaştığı en önemli tehlikelerden birisi olan madde bağımlılığına karşı paydaşları ile birlikte Türkiye’nin en kapsamlı mücadelesini başlatan Yıldırım Belediyesi, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesi çerçevesinde aile hekimlerinden, sağlık çalışanlarına, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından okul yöneticilerine, anne ve babalardan din görevlilerine, muhtarlardan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine ve gençlere olmak üzere binlerce kişiyi madde bağımlılığına karşı bilgilendirdi.

GENÇLER İÇİN ÖZEL PROJELER

Gençlerin beklentileri ve talepleri ile ilgili sürekli araştırmalar yaparak, buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda projeler geliştirdiklerini de kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemize, gençlerimizin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak, beklentilerine yanıt verecek gençlik merkezleri kazandırıyoruz. 75. Yıl Gençlik Merkezi faaliyetlerine başladı. Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezleri’nin de planlanma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Gençlik merkezlerimizin bünyesinde eğlence salonlarından kütüphaneye, seminer ve sinema salonlarından atölyelere gençlerimizin tüm beklentilerin karşılık bulacağı birimler bulunacak. Yine gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak ve sporu özendirmek adına Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırıyoruz. Akademi Yıldırım projemizle gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyoruz. Gençlerimizin yaşadıkları şehre aidiyetlerini güçlendirmek ve onların fikirlerinden istifade etmek için münazara yarışmaları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YATIRIMLARIMIZ MEYVELERİNİ VERİYOR’

 Gençlere yapılan yatırımın doğrudan geleceğe yapıldığını ve en doğru yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yatırımlarımızın kısa sürede karşılığını almaya başladık. Sanatla buluşan gençlerimizin sayısı yüzlerden on binlere ulaştı. Spor alanında da önemli başarılar sağladık. Gençlerimiz Dünya şampiyonluklarını ve Avrupa şampiyonluklarını ilçemize kazandırdı. Yıldırım, olimpiyatlarda temsil edilen bir ilçe oldu. Gençlerimize sağladığımız olanaklar başarılarla da katlanarak artacak. Onlara inancımız ve güvenimiz tam” dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “19 Mayıs 1919, birlik ve beraberlik içinde tek vücut olunan, milletimizin gönlünde büyük öneme sahip bir tarihtir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunması için canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.