SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençler sordu, Başkan Edebali yanıtladı

GENÇLERLE HER FIRSATTA BİR ARAYA GELEN YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, ÖĞRENCİLERE HAYAT TECRÜBELERİNİ ANLATTI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gençler sordu, Başkan Edebali yanıtladı
Gençlere verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve gençlerle her fırsatta bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilere hayat tecrübelerini aktardı.
 

 

Emirsultan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide gençlerle bir araya gelen Başkan İsmail Hakkı Edebali,öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap verdi. Siyasi hayatından günlük yaşamına, mesleki başarılarından gelecek hedeflerine dair soruları cevaplayan Başkan Edebali, siyasi yaşama başladığında belediye başkanı olmak gibi bir hayalinin olmadığını belirtirken, “Koşullar ve çalışmalarımız bu mevkiye gelmemizde büyük etken oldu. Hemşerilerimiz bize Yıldırım’a başkan olma teveccühünü verirken, 750 binlik nüfusa sahip büyük bir şehrin sorumluluğunu yükledi” dedi. Gençlere başarının nasıl elde edileceği konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Edebali, “Öncelikle özgüvenimiz tam olmalı; ne eksik ne de fazla. Kendimize inanmalı ve hedef koyarken gerçekçi olmalıyız. En büyük keşif kendimizdedir ve potansiyelini keşfeden kişilerin başarıya olan yürüyüşü zaferle sonuçlanması mutlaktır. Keşke demeden, geri dönüşü olmayan yola girmeden inançlı bir çalışma ile gereken ne ise yapılmalı, sorumluluk alınarak başarıya ulaşılmalıdır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde başarı zaten kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

DSC_5009

‘EĞİTİME SIMSIKI SARILIN’

Çocukların ve gençlerin bilgi toplumunu oluşturması için gereken çalışmaları yerine getirmelerini öğütleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Toplumun kalkınmasının tek yolu eğitimdir. Gençlerin içinde bulundukları ortamda en büyük sermayeleri ise zamandır. Belki yoğun ders programlarıyla ve fiziki imkânsızlıklar altında biraz sıkıntı yaşayarakbugünden kısmen feragat etmeleri, zamanı iyi kullanmaları gelecekte refah içerisinde yaşam sürmelerine olanak tanıyacaktır. Hayatın içerisinde sosyalleşmek, ailenizle, arkadaşlarınızla zaman geçirmek istemeniz gayet normal. Ancak eğitime sımsıkı sarılın. Ne kadar donanımlı bireyler olarak yetişirseniz, sosyal ve ekonomik yaşamınız o kadar kaliteli olacaktır ” diye konuştu.

 

HEDEF MUTLU İNSANLAR

Gelecekteki hedefleri ile ilgili soruya ise Başkan Edebali “Yıldırım’daki kentsel ve sosyal dönüşümlerin hayata geçmesi ve hayata geçen dönüşümün hemşerilerimizle paylaşılarak tamamlanması en büyük arzum. İlçemizdeki insanlar Anadolu’dan, Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve birçok farklı coğrafyadan bir araya gelerek kültür mozaiği olan medeniyetimizin özünü temsil ediyor. Onların daha güzel şartlarda yaşamasına vesile olacak hizmetleri yerine getirmek en büyük hedefim” şeklinde cevap verdi.

DSC_4988

SPOR ALANLARI ÖNCELİĞİMİZ

 Öte yandan spor alanlarının eksikliğini belirterek okula bir spor sahası yapılmasını talep eden bir öğrencinin isteği üzerine Başkan Edebali, “Gençlerimizin spor yapmasını, sağlıklı yetişmesini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda sizlerin spor yapabilmesine olanak sağlayacak ortamların hazırlanması için çaba göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Başkan İsmail Hakkı Edebali, gençlerin isteğini kırmayarak kendileriyle özçekim yaptı.Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında ve gelecek yaşamlarında başarılar dileyen Başkan Edebali’ye Emirsultan Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Çalış çiçek takdim etti.

DSC_5040
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.