SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlik kampı bu yıl denize taşınıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan kent gönüllüleri gençlik kampı, bu yıl Gemlik Karac

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gençlik kampı bu yıl denize taşınıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan kent gönüllüleri gençlik kampı, bu yıl Gemlik Karacaali’de deniz kenarına kuruluyor.

Bu yıl 8 dönemde 1200 genci ağırlayacak olan kampta, yüzmeden okçuluğa kadar tüm branşlarda spor etkinliklerinin yanında tiyatro, müzik, resim gibi sanatsal etkinlikler de gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 14’üncü düzenlenen kamptan bugüne kadar 30 bine yakın gencin yararlandığını belirterek, en önemli amaçlarının toplumsal hayata duyarlı, donanımlı, idealist bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin derslerinde başarılı olan 13-15 yaş grubundaki gençlere tatil yapma imkanı sunduğu 14’üncü Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, 18 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Daha önce Uludağ eteklerindeki Yiğitali Köyü’nün Göl Pınarlar mevkiinde gerçekleştirilen kamp heyecanına bu yıl deniz ve sahil de ekleniyor. Gemlik Karacaali’deki denize sıfır izcilik kampının bulunduğu alanda yapılacak Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda 8 dönemde toplamda 1200 öğrenci ağırlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gölpark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı ile kampın içeriği hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kampın bu yıl şehrin gürültüsünden uzak, Gemlik Karacaali mevkiinde, çam ağaçları ve tarihi çınar ağaçlarıyla donatılan çehresiyle denize sıfır bir alanda gerçekleştirileceğini belirten Başkan Altepe, “Gençlerimizin kentlilik ve doğa bilincine sahip, paylaşmayı ve takım olmayı başaran bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Tamamen doğal ortama taşınan kampa katılan gençlerimiz hem doğayı yakından tanıyacak hem de alacakları eğitimlerle kentlilik bilincine sahip olacak. Kampçıların ulaşım, yemek, sağlık ve güvenlikle ilgili tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Zengin aktivite içeriğiyle kampçılar, keyifli bir tatil geçirme imkanı bulacak. Kamp süreci boyunca tüm katılımcılara ferdi kaza sigortası yapılırken, 24 saat boyunca doktor, hemşire ve ambulans hizmeti de verilecek. Aileler, gönül rahatlığı içinde çocuklarını kampa gönderebilirler” dedi.
Kent Gönüllüleri kampına 2010 yılında katılan ve halen Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gören Betül Akkuş, kamp sayesinde özgüveninin arttığını söyledi. Kendisi gibi tüm gençlere bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Akkuş, “Kampta kazandığım özgüven sayesinde şimdi üniversitede müzikten tiyatroya kadar her türlü sosyal faaliyet içinde yer alabiliyorum. Kampta aldığımız doğaya saygı eğitimleriyle de doğaya daha saygılı bireyler olduk” diye konuştu. İlk dönemi 18-24 Haziran tarihleri arasında, son dönemi ise 20 - 26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın final gecesi ise 29 Ağustos’ta Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak. Kamptaki eğitimlerde başarı gösteren 24 genç, Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek. Kampa katılmak isteyenler www.kentgonulluleri.org adresinden başvuru yapabilecekleri gibi buradan merak ettikleri bilgilere de ulaşabilecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.