SON DAKİKA
Hava Durumu

Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Anlamlı Sergi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KREŞ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SEBEBİYLE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN OLUŞTURDUKLARI SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Anlamlı Sergi
Uludağ Üniversitesi Kreş Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları sergi büyük beğeni topladı.
 

 


Uludağ Üniversitesi Kreş Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları sergi büyük beğeni topladı.
Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleşen serginin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, kreş öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı. UÜ Kreş Anaokulunda öğrenim gören 3-6 yaş arası 176 öğrenci, 'Montessori ve Proje Yaklaşımına Dayalı' uygulamayla şişe projesi çalıştı. Açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce “Çocukların sanatla buluşmaları çok önemli. Çünkü sanat hayal güçleriyle birlikte marifetlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Eskiden aileler çocuklara icat çıkarma, haylazlık yapma derdi. Ama artık aileler bilinçlendi her haylazlığın altında bir zekanın yattığının farkında. Uludağ Üniversitesi’nin hedefi 3. Nesil Üniversite olmak. Bu sergide emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Montessori yönteminin bir konun ayrıntılarıyla birlikte yaşayarak, yaparak uygulama yöntemi olduğunu belirten UÜ Kreş Anaokulu Müdürü Bircan Reçber, “Bu yöntemle çocuklar oyun oynayarak öğreniyor. Her materyalden sonra çocuklarda keşif ve merak duygusu gelişiyor” dedi.
Konuşmaların ardından sergi izlenime açıldı. Sergi, 22 Nisan 2016 tarihine kadar Mete Cengiz Fuaye alanında açık kalacak.





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.