SON DAKİKA
Hava Durumu

Geyiklere yek bırakıldı

Kar altındaki Uludağ'da geyiklere yem bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2012 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kar altındaki Uludağ'da geyiklere yem bırakıldı



Uludağ'da doğal yaşama bırakılan ve kar nedeniyle aç kalan geyiklere yem bırakıldı. Ağır kış şartları sebebiyle aç kaldıkları belirlenen geyiklerin imdadına görevliler yetişti.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği zirvede çok sayıda geyik yaşıyor. Soğuğa ve açlığa direnen geyikler, belirli aralıklarla bırakılan yemlerle besleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve bir grup avcı, kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Uludağ Yeşil Tarla mevkiindeki Geyik üreme İstasyonu mevkiindeki ormanlık alana yem bıraktı. Ekipler, kurumuş yonca samanı ve buğdayları geyiklerin yiyebileceği bölgelere bıraktı. Yoncalar, kar altında kalmaması için çalı üzerine bırakılırken buğday da kar temizlenerek toprak üzerine bırakıldı. Fethiye Doğan Avcılar ve Yediselviler Avcılar Derneği üyesi avcılar da kar üzerindeki izlerden geyiklerin bölgede dolaştığını belirledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürü Necati Alıç, kış aylarında, yaban hayvanlarının beslenme engellerini biraz olsun ortadan kaldırabilmek, yaşamı onlar için biraz daha kolaylaştırabilmek adına yemleme faaliyetlerine devam ettikleri söyledi. Alıç şunları kaydetti: "Geyikler doğal hayatta tabii ki besleniyor, ancak ağır kış şartlarında beslenmekte zorlanıyorlar. Bizler de belirli aralıklarla onlara yonca ve buğday bırakıyoruz. Bıraktığımız yemlerden hem geyikler hem de kanatlı hayvanlar yararlanacak. Kış şartları ağırlaştığı için geyiklerin buralara geldiğini gözlemledik. Onları beslemek amacıyla yem dağıtıyoruz. Bu doğaya katkıdır, düzeni bozmak değildir. Bu faaliyetlerimiz sık sık devam edecek. Daha önce keklik içinde doğaya yem bırakmıştık."

Avcılar olarak hayvanları beslemeyi bilmeleri gerektiğini belirten Fethiye Doğan Avcılar Kulübü Başkanı Hasan Can şöyle devam etti: "İnşallah doğaya ve hayvanlara faydalı iş yaparız. Bu bölgede avlanmak yasak. Bu bölgede 20’ye yakın geyiğin gezdiğini duyduk. Karla kaplı alanda geyiklerin ayak izleri var. Yaklaşık 5 geyiğin bu bölgeden geçtiğini ayak izleriyle anlıyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.