SON DAKİKA
Hava Durumu

Gıda fuarı için geri sayım

Network Fuarcılık, 2019 yılında yapacağı ilk fuar olan 2. Bursa Gıda Fuarı’nın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gıda fuarı için geri sayım
Network Fuarcılık, 2019 yılında yapacağı ilk fuar olan 2. Bursa Gıda Fuarı’nın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Bursa’ya 2018 yılında önemli sektörlerde 9 ihtisas fuarı kazandıran Network Fuarcılık, 2019 yılının ilk fuarını Ramazan ayından hemen önce 2-4 Mayıs tarihleri arasında gıda sektörü alanında gerçekleştirecek. Önceki yıl düzenlenen 1. Bursa Gıda Fuarı’na katılan firmalardan gelen yoğun talep üzerine, fuarın ikincisini hazırladıklarını ifade eden Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, gıda sektöründe hizmet veren firmalardan fuara katılım konusunda yoğun bir başvuru aldıklarını belirtti. Fuarı; TOBB denetiminde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve STK desteği ile düzenlediklerini belirten Eker, “Fuarda katılımcı oranlarımız, gıda toptancısı yüzde 40, gıda üreticisi yüzde 50 ve gıda ile ilgili STK, meslek odası yüzde 10 olarak görülmektedir. Bursa Ticaret Borsası, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Bursa Aşçılar Derneği, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi, Gastronomi Turizm Derneği gibi kurumlarımız da destek vermektedir. Bizleri destekleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere, tüm kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GÜNEY MARMARA’NIN GIDA SEKTÖRÜ BURSA’DA BULUŞACAK”
Güney Marmara’nın gıda sektörünü Bursa’da buluşturacaklarını söyleyen Eker, “2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 2. Bursa Gıda Fuarı’nın hazırlıkları son sürat devam ediyor. Fuarın başlamasına 1 ay kadar olmasına rağmen geçen yıla oranla daha fazla katılım başvurusu aldık. Çok az bir yerimiz kaldı. Bursa’da yeni ve farklı fuarlar yapma derdindeyiz. Sağ olsunlar sektör temsilcilerimiz de buna kayıtsız kalmıyorlar. Ulusal ve hatta uluslararası fuar ve kongreler Bursa’da daha da artmalı. Bizler, bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

KATILIMCI FİRMA PROFİLİ OLDUKÇA ZENGİN
Fuarla ilgili bilgi veren Eker, şöyle konuştu: “Fuarımızda katılımcı olarak, Gıda Üreticileri, Ev Dışı Tüketim Firmaları, İçecek Firmaları, Et ve Süt Ürünleri İmalatçıları, Su ve Meyve Suyu Firmaları, Yöresel Gıda Üreticileri, Market, Restoran ve Otel ekipmanları firmaları yer alacak. Ayrıca gıda toptancıları ve satıcıları, otel ve restoran işletmecileri, aşçılar, gıda mühendisleri, odalar ve akademisyenler, market yöneticileri ve perakendecilerin fuarımıza ziyaretçi olarak gelmelerini planlıyoruz. Fuarımızda yine sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı panel, seminer, konferans, sahne ve mutfak şovları gibi etkinlikler de düzenlenecek. 2019’un ilk fuarı için hazırlıklarımız son sürat devam ediyor” dedi. (Bülten)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.