SON DAKİKA
Hava Durumu

Girişimcilerin tercihi Yıldırım

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım Belediyesi olarak her zaman işletmecilerimizin, esnafımızın yanında yer al

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Girişimcilerin tercihi Yıldırım
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım Belediyesi olarak her zaman işletmecilerimizin, esnafımızın yanında yer alıyoruz. Yatırımcı da işveren de tercihini Yıldırım'dan yana kullanıyor." dedi. 
Girişimciler tercihini, ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması adına önemli projelerin ve iş yeri açılmasını kolaylaştıracak düzenlemelerin hayata geçtiği Yıldırım’dan yana tutarken, son dört buçuk yılda Yıldırım Belediyesi tarafından müteşebbislere 3 bin 746 iş yeri çalışma belgesi verildi.
Yıldırım’ın ekonomisine artı değer sağlamak adına girişimcileri ve esnafı destekleyen projeler üreten Yıldırım Belediyesi, bu sayede yeni iş yerlerini ekonomiye dahil eden vatandaşların ilçeyi tercih etmesini sağlıyor. 2014 yılında 627, 2015 yılında 536, 2016 yılında 886, 2017 yılında 888 ve 2018 yılında bugüne kadar 809 olmak üzere toplamda 3 bin 746 girişimciye iş yeri açma ruhsatı veren Yıldırım Belediyesi, ekonomik yaşamın ana unsurlarından olan girişimcilerin, esnafın ve yatırımcıların yanında yer alıyor. Çağdaş yerel yönetim anlayışında hizmet yelpazesinin çok genişlediğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimiz günde ilçemizde faaliyet gösteren iş yeri sayısı ile bugün gelinen noktada ilçemizde faaliyet yürüten iş yeri sayısını, bizim başarımızı ortaya koyacak en önemli parametrelerden birisi olarak değerlendiriyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz” dedi.

‘HER EKMEK KAPISI YENİ İSTİHDAM KAYNAĞI’
İlçede faaliyete geçirilen her yeni iş yerinin Yıldırımlılar için yeni bir ekmek kapısı ve istihdam kaynağı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Her mahalleye eşit hizmet götürerek iş yerlerimizin çoğalmasını sağlıyoruz. Böylelikle işletme sayılarının artmasıyla birlikte bölgelerimizin ekonomik değerleri artıyor. Yıldırım Belediyesi olarak her zaman işletmecilerimizin, esnafımızın yanında yer alıyoruz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor” dedi. Hayata geçirdikleri proje ve hizmetler ile Yıldırım’ın marka değerini yükseltmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Her geçen gün daha güzel, güvenli, huzurlu ve ekonomik standartları yükselen bir Yıldırım oluşturmak için gayret gösteriyoruz. İlçemize girişimcilerin gösterdiği ilgiden de büyük memnuniyet duymaktayız. Her zaman yatırımcılarımız ve esnafımızla kol kola hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet edecek, işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.

E-BELEDİYECİLİK BÜROKRASİYİ HIZLANDIRDI
Teknolojinin hayatı kolaylaştıran özelliklerini uygulamaya koyarak E-belediyecilik alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Şehrimizde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin web sitemiz üzerinden yapılmasına olanak sağlayacak çalışmayı hayata geçirerek ve bürokratik işlemleri hızlandırarak hemşehrilerimize kolaylık sağladık. E-Belediye uygulaması hayata geçmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenler birkaç defa belediyeye gitmek zorunda kalıyordu. Artık vatandaşlarımızın internet sitemiz üzerinden yaptıkları başvurulara daha hızlı yanıt veriyoruz. ‘Modern belediyecilik’ kültürüne olmazsa olmazlarımız arasında yer vererek vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeler üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.