SON DAKİKA
Hava Durumu

Gölyazı araç trafiğine kapatıldı

SEYYAHLAR TARAFINDAN DÜNYANIN EN GÜZEL KÖYLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN BURSA'NIN TARİHİ GÖLYAZI KÖYÜNE ARTIK ARAÇ İLE GİRMEK YASAKLANDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gölyazı araç trafiğine kapatıldı
Seyyahlar tarafından dünyanın en güzel köyleri arasında gösterilen Bursa'nın tarihi Gölyazı köyüne artık araç ile girmek yasaklandı. 

SEYYAHLAR TARAFINDAN DÜNYANIN EN GÜZEL KÖYLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN BURSA'NIN TARİHİ GÖLYAZI KÖYÜNE ARTIK ARAÇ İLE GİRMEK YASAKLANDI. (İHA/BURSA-İHA)

 
Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki Gölyazı’nın turizmden hak ettiği payı alması için yeni projeler hayata geçirilirken, hafta sonlarındaki araç yoğunluğuna köklü çözüm getirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında köye yakın bir alanda bırakılan arabalardan inen vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği araçlarla ücretsiz olarak köy girişine ulaşıyor. Köy içerisindeki tarihi sokakları yürüyerek dolaşan günü birlik turistler, daha sonra yine otobüslerle arabalarının yanına geliyor. Her 5 dakikada bir araç servisinin olduğu uygulamadan köy halkı kadar gezmeye gelen vatandaşlar da memnun. Gölyazı sokaklarında rahatça dolaşan vatandaşlar, park sıkıntısından da kurtulmuş oluyor. Yetkililer, bu uygulamanın şu an sadece hafta sonu olduğunu, ileride sair günlerde de uygulanacağını söyledi.
Gölyazı için yapılan yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı’nın Türkiye için çok önemli bir yer olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.