SON DAKİKA
Hava Durumu

Gölyazı renklendi

Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Bursa’da ilk kez düzenlenen kano yarışları, Gölyazı’da gerçekleştirilen ödül töreniyle son

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Bursa’da ilk kez düzenlenen kano yarışları, Gölyazı’da gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu işbirliği, Bursa Valiliği ve Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da ilk kez Uluabat Gölü´nde gerçekleştirilen Kano Yarışları, Gölyazı’da iki gün boyunca heyecanlı ve renkli anlara imza attı. Kano yarışlarına Bursa Büyükşehir Spor Kulübü, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü ve İznik Spor Kulübü’nün yanı sıra Şişecam Çayırova Spor, Anadolu Hisarı Kürek Spor, Ardeşen Spor Kulübü, Ruba Doğa Sporları Kulübü, İTÜ Spor Kulübü, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, Zigana Doğa Sporları Kulübü, KATÜ, 222 Gençlik ve Spor Kulübü, Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir GHSİM, Rize Adrenalin Doğa Spor Kulübü, Çarşamba Belediye Spor Kulübü, Canik Gençlik Spor Kulübü, Adana Kano Spor Kulübü ve Akademi Gençlik Spor Kulübü takımları katıldı. İki gün boyunca sporcuların kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın sonunda, dereceye giren sporculara madalyaları, takımlara da kupaları törenle verildi.

“HEDEFİMİZ, SPOR KENTİ BURSA"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’nın bu dönemde spor kenti kimliğiyle de öne çıkması adına yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Başkan Altepe, Bursa’da futbolun yanı sıra sporun tüm branşlarını önemsediklerini kaydederek, “Gölyazı’da ‘Spor Kenti Bursa’ hedefimize yakışan bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bursa’mızın turizm beldesi olan Gölyazı, Türk sporunun desteklendiği bir programa ev sahipliği yaptı. Türk sporunun tüm branşlarının desteklenmesini önemsiyoruz. Bursa’da bugüne kadar yeterince öne çıkamayan su sporlarından kano branşının tanıtılması adına önemli bir organizasyona imza atıldı” dedi.
Sporun tüm branşlarının vatandaşlar buluşmasının önemine işaret eden Başkan Altepe, “Asıl önemli olan bu tür sporların kent merkezinde de vatandaşlarla buluşmasıdır. Bu da kano sporu için, yapımını sürdürdüğümüz Hüdavendigar Kent Parkı’nın tamamlanmasıyla, yanındaki Nilüfer Çayı’nda kano yarışları için uygun ortam sağlanmasıyla yakında gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

ALTEPE'YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da Bursa’da sporun gelişmesi adına Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Müftüoğlu, spora ve sporcuya desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, Altepe’nin sporun ve tesisleşmenin öneminin bilincinde olduğunu ve çalışmalarını bu odakta planladığını kaydetti. Müftüoğlu, Bursa’da spor alanında yapılan çalışmalarla, gençlerle çocukların spora teşvik edildiğini belirtirken, sportif başarıların da Bursa’nın adını dünyaya daha çok duyurduğuna işaret etti.

MENGÜTAY'DAN PLAKET
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ise organizasyondan dolayı heyecan duyduğunu belirterek, “Bugün bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun çalışmalar sonucu Bursa’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla, yeni bir federasyon olmamıza rağmen kano sporunun desteklenmesi noktasında önemli bir adım attık. Bursa’nın çabalarımıza destek vermesi bizi mutlu etti. Kültüre, sanata ve spora destek veren kentlerin başarıları her zaman artar. Bursa’nın da bu tür çalışmalara desteklemesi, Türkiye’nin uluslararası alanda başarılarını artıracaktır” şeklinde konuştu.
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e organizasyona desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra ödül törenine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Bursa Kano İl Temsilcisi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Oruç ile kano sporuna gönül veren sporcular ve vatandaşlar da katıldı.
Ayrıca, kano yarışlarında, Bursa Büyükşehir Belediyesi antrenörleri Raif Kırmacı ve Deniz Korkmaz görev yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Pempe Kocatürk ve Gökhan Karagöz, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Pınar Bulmuş ve Hüseyin Kıvrak karışık eleme yarışlarında final yarışlarına katıldı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü izcileri ve bisiklet takımı da katılarak, Gölyazı’da düzenlenen organizasyona renk kattı, sporculara moral verdi.
Kano yarışlarının sonucu ise şöyle:
K1 kategorisinde kupa alan takımlar
1. Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü (İstanbul)
3. Canik Gençlik Spor Kulübü (Samsun)
K1 - 2000 m uzun mesafe büyük erkekler kategorisinde madalya alan sporcular
1. Bülent Çevik - Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. Metehan Canbey - Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü (İstanbul)
3. Yunus Emre Türkyılmaz - Canik Gençlik Spor Kulübü (Samsun)
K 1 - 2000 m uzun mesafe büyük bayanlar kategorisinde madalya alan sporcular
1. Halime Yıldız - Rize Adrenalin DGSK (Rize)
2. Selcan Çevik - Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
3. Yasemin Şentürk - 222 Gençlik Spor Kulübü (Eskişehir)
1000 m kısa mesafe büyük erkeklerde madalya alan sporcular
1. Bülent Çevik - Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. İbrahim Ercan - Canik Gençlik Spor Kulübü (Samsun)
3. Metehan Canbey - Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü (İstanbul)
1000 m kısa mesafe büyük bayanlarda madalya alan sporcular
1. Yasemin Şentürk - 222 Gençlik Spor Kulübü (Eskişehir)
2. Halime Yıldız - Rize Adrenalin DGSK (Rize)
3. Selcan Çevik - Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
1000 m karışık (büyük erkek ve bayan)
1. Bülent Çevik ve Selcan Çevik - Şişecam Çayırova Spor Kulübü (İstanbul)
2. Serthan Öncü ve Aleyna Kilit - Akademi Gençlik Spor Kulübü (Trabzon)
3. Tarık Tuğcu ve Halime Yıldız - Rize Adrenalin DGSK (Rize)."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.