SON DAKİKA
Hava Durumu

Gölyazı sulara gömüldü

SEYYAHLAR TARAFINDAN DÜNYANIN EN GÜZEL KÖYLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN BURSA'NIN ULUBAT KÖYÜNDE SU SEVİYESİ SAĞANAK YAĞIŞLARLA BİRLİKTE KRİTİK SEVİYEYE ULAŞTI. (ABDULLAH ÇİBİR - ONUR AKTAŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gölyazı sulara gömüldü
Seyyahlar tarafından dünyanın en güzel köyleri arasında gösterilen Bursa'nın Ulubat köyünde su seviyesi sağanak yağışlarla birlikte kritik seviyeye ulaştı.
 

 

Marmara'nın en büyük gölleri arasında bulunan Uluabat Gölü'nün su seviyesi yağışların ardından yükselmeye devam ediyor. Uluabat Gölü kıyısında küçük bir yarımadada kurulan ve tarihi Roma dönemine kadar uzanan Gölyazı köyünün sakinleri ise, su seviyesinin yükselmesinden dolayı tedirgin. Balıkçılıkla geçinen köy sakinleri, sandallarını iskelelere değil evlerin merdivenlerine ve sokak aralarına çekiyor. Yağışların ardından yarımada üzerine kurulu olan köyün çevresindeki yollar tamamen sular altında kalırken, köyün tek girişini sağlayan ve yaz aylarında altında sebze meyve ticareti yapılan köprünün büyük bir kısmı sular altında kaldı. Köyün etrafını çevreleyen ağaçlar da dallarına kadar sular altında kaldı. Tamamen suya gömülen iskelelere sandallarını bağlayamayan balıkçılar, çareyi vatandaşların kullandığı merdivenlere yanaşmakta buldu. Sokak aralarında ilginç görüntülere sahne olan sandallarına binen balıkçılar, en az 6 ay sonra araçların bu yolları kullanabileceğini söyledi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.