SON DAKİKA
Hava Durumu

Göre göre dolandırıldı

Polisin bütün ikaz ve tedbirlerine rağmen vatandaşlar kendilerini telefonla arayan dolandırıcılara paralarını kaptırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polisin bütün ikaz ve tedbirlerine rağmen vatandaşlar kendilerini telefonla arayan dolandırıcılara paralarını kaptırmaya devam ediyor.



Bursa'da bir kadın, kendisini telefonla arayıp, "Eşin karakolda, vereceğimiz hesaba para yatırman gerekiyor" diyen dolandırıcılara 6 bin TL’sini kaptırdı. Kadının para yatırdığı bankamatikte ‘Dikkat dolandırılıyorsunuz’ yazılı afiş olduğu görüldü.
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına metro istasyonlarında anonslar yapması, toplu taşıma araçları ve ATM'lere afişler asmasına rağmen dolandırıcılık vakaları önlenemiyor. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor
Merkez Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda sabah saatlerinde Sevim M. isimli kadını arayan zanlı, "Eşin karakolda, vereceğimiz hesaba para yatırman gerekiyor" dedi. Daha sonra bir başka zanlı, eşinin adına konuşuyormuş gibi kadını arayarak, "Ben karakoldayım. Verecekleri hesaba parayı yatır" dedi. Bu konuşmalardan sonra Mehmet M. ve Sevim M.'yi arayan zanlılar, çiftin telefonlarının devamlı meşgulde kalmasını sağladı.
Büyük korku yaşayan Sevim M, Setbaşı'nda bulunan bir bankaya giderek, ATM'den hesabında bulunan 6 bin TL'yi çekerek kimliği belirsiz şahısların hesabına yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra şahıslara ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp eşini arayan Sevim M. durumu anlattı. Mehmet M. ise polise başvurdu. Olay yerine gelen polis, Mehmet ve Sevim M’nin ifadelerini aldı. Bu arada, Sevim M.’nin para yatırdığı bankamatiğin birçok yerine polis tarafından ‘Dikkat dolandırılıyorsunuz’ afişleri asıldığı görüldü. Sevim M., yaşadığı üzüntü sebebiyle gazetecilere tepki gösterirken, Mehmet M. ise yaşadığı şoku dile getirdi. İlk eşinin arandığını belirten Mehmet M., “Sabahleyin eşimi aramışlar. Ondan sonra benim telefonumu aradılar. O arada telefonları meşgul tuttular. 6 bin TL paramız gitti” dedi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.