SON DAKİKA
Hava Durumu

Görükle'ye çeki düzen

 Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı projeyle Görükle’nin çehresi değişecek. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı projeyle Görükle’nin çehresi değişecek. 


Nilüfer Belediyesi, Görükle Atatürk Caddesi üzerindeki işletmelere çeki düzen getiriyor. İşletmelerin ön cephelerinin gelişi güzel dizayn edilmesi ve kullanım alanlarının dışına çıkılması Nilüfer Belediyesi’ni harekete geçirdi. Hazırlanan örnek projeyle işletmelerin ön cephelerinde sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Ayrıca kullanım alanlarındaki ihlaller de göz önünde bulundurularak, bölgede yayaların daha rahat hareket etmeleri sağlanacak.
İşletme sahipleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, “Burası öğrenci bölgesi. Dolayısıyla burası Bursa’nın dışa açılan pencerelerinden biri. Burada artık çirkinliğe müsaade etmeyeceğiz. Kaliteli hizmet vermek size de yarar sağlayacak. Bölgede kullanım alanları dışına çıkmalar söz konusu. Bu konuyla ilgili çok sayıda şikayet alıyoruz. Biz şehri yönetirken geleceği de düşünmekle de sorumluyuz. İşgaller konusunda defalarca uyardık. Haziran ayı sonuna kadar çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Aksi halde gerekeni yapacağız ve üzülen siz olacaksınız” dedi.
Projenin uygulandığında bölgenin yeni bir çehreye kavuşacağını ifade eden Bozbey, “Bölgenin daha hareketli olması için buraya park yaptık. Proje kapsamında da cepheler daha güzel hale gelecek. Kaldırımlar genişleyecek, otopark sıkıntısı çözülecek. Burada yapılacak her uygulama size de olumlu yansıyacak. Ancak sizde elinizi taşın altına koyun ve hazırlanan projeyi bir an önce uygulayın” diye konuştu.
Sıkıntılarını dile getiren işletme sahipleri de, ortak hareket etmek için kendilerini temsil edecek ekip oluşturdu.
Başkan Bozbey, akşam saatlerinde de Beşevler mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. 350 bin kişiyi mutlu edebilmenin kolay olmadığını kaydeden Başkan Bozbey, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Demokrasinin yerelden başlaması için mahalle komitelerinin önemine değinen Bozbey, Beşevler Kent Meydanı projesinin de stadyum inşaatıyla start aldığını ifade etti. Temmuz ayında ihale edilecek olan jimnastik salonunun bölgeye ayrı bir renk katacağını söyleyen Bozbey, Türkiye’de tek ve örnek olacak projenin uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.