SON DAKİKA
Hava Durumu

Görükle'ye spor parkı

Nilüfer Belediyesi’nin 17 bin metrekare alana yaptığı Görükle Spor Parkı törenle açıldı. Üniversite caddesi üzerine yapılan Görükle Spor Park

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görükle'ye spor parkı
Nilüfer Belediyesi’nin 17 bin metrekare alana yaptığı Görükle Spor Parkı törenle açıldı.
Üniversite caddesi üzerine yapılan Görükle Spor Parkı’nda kay-kay pisti, tenis, basketbol, voleybol ve futbolun yanı sıra badminton, plaj voleybolu ve uluslararası standartlara uygun tırmanış duvarı bulunuyor. 17 bin metrekarelik alana kurulan Görüklü Spor Parkı’nın açılışını öğrencilerle birlikte yapan Başkan Mustafa Bozbey, alanda sadece popüler sporların değil farklı spor dallarının yer aldığını kaydetti. Bozbey, “Görükle Spor Parkı toplam 17 bin metre kare alana sahip. GÖRÜKLE'YE SPOR PARKIBünyesinde iki sosyal tesis var. Bu tesislerimizde bulunan toplantı salonu, öğrencilerimizin büyük ihtiyaç duyduğu bir gereksinimi de karşılayacak. Burada toplantılarını yapabilecekler. Sonrasında da dolaplara eşyalarını koyup sporlarını yapabilecekler. Halı sahanın da bulunduğu sosyal tesisimiz de kafeteryası, bilardo salonu, soyunma odaları ve diğer ünitelerle her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı. Parkımız etrafında bir kilometrelik yürüyüş parkuru var. Bisiklet yolu, oyun grupları, spor kondisyon aletleri, halı saha, çocuk oyun alanı yine parkımıza değer katıyor. Bu alandaki çalışmalarımızda Uludağ Üniversitesi’nin Spor Bölümü ile de iş birliği içerisinde olacağız. Dağcılık Federasyonu’ndan onaylı tırmanma duvarımız, uluslararası çapta yarışmalara uygun kriterler göz önüne alınarak tasarlandı. Bunun örneği belki üniversite veya değişik spor kurumlarında olabilir ama belediye alanında yine bir ilki Nilüfer Belediyesi olarak gerçekleştirdik” dedi.
GÖRÜKLE'YE SPOR PARKIAçılışı yapılan tesisin toplumun farklı kesimlerine hitap edeceğinin altını çizen Başkan Bozbey, Uludağ Üniversitesi Dağcılık Topluluğu, Türk Dağcılık Federasyonu ve Nilüfer Arama Kurtarma ekibinin bu alanda antrenman yapabileceklerini ve eğitimler vereceklerini söyledi.
Türkiye’de ilk jimnastik salonunun tamamlanma noktasına geldiğini belirten Bozbey, “Badminton, SQUASH, havacılık, eskrim, atletizm, tenis, yüzme, basketbol, voleybol, futbol, futsal, geleneksel Türk okçuluğu gibi pek çok dal, Nilüfer’in spor yelpazesine eklendi. Nilüfer’de ilerleyen günlerde kano da spor dallarımıza eklenecek. Bunun için Gölyazı’da çalışmalarımız sürüyor. Her yaştan insanın yararlanabileceği spor merkezlerimizin yanı sıra, bugün itibariyle sayısı 232’yi bulan parklarımıza sporu da en modern şekliyle bütünleştiriyoruz” diye kaydetti.
Açılışın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen tırmanma yarışmalarında Türkiye genelinde dereceye giren Bursalı sporculara plaket verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.